Πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» Νέα δώρα στην πλουτοκρατία – νέα βάρη στο λαό!

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με τις πλάτες της τρόικας, συνεχίζει προκλητικά να προσφέρει απλόχερα δώρα στην πλουτοκρατία, να παίρνει καταιγίδα μέτρων που γονατίζουν κι άλλο τους εργαζόμενους και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

Το νέο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» που ψηφίζεται αυτή τη βδομάδα στη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες:

Από τη μια μεριά, προσφέρει έναν ακόμη φορολογικό μποναμά στο μεφάλο κεφάλαιο:

-Ξαλαφρώνει κι άλλο από φόρους τους μεγαλομέτοχους των εταιριών, ντόπιους και ξένους.

-Χαρίζει προσαυξήσεις στα «φέσια» των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, που έτσι κι αλλιώς στην πράξη είναι στο απυρόβλητο.

-Εξασφαλίζει φορολογική ασυλία στις μεγάλες επιχειρήσεις, καθιερώνοντας το φορολογικό τους έλεγχο από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες, που θα χορηγούν -έναντι αμοιβής από τις ίδιες τις επιχειρήσεις!- «φορολογικό πιστοποιητικό», όπως ζητούσε ο ΣΕΒ, ο οποίος μάλιστα θα μετέχει και στην ειδική ελεγκτική επιτροπή του υπουργείου οικονομικών.

Κι από την άλλη, σφίγγει τη θηλιά στους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες:

-Θεσπίζει δήθεν «αντικειμενικά κριτήρια» κατ’ αρχάς στις διαδικασίες φορολογικού ελέγχου για να τα επεκτείνει με το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο και στον τρόπο φορολόγησης του εισοδήματος.

-Αναθέτει σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες το κυνήγι της «μαρίδας» των οφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών, κατά το πρότυπο των τραπεζών.

Ειδικά για τους δικηγόρους:

Νομιμοποιεί τη διαφήμιση, ώστε τα μεγαλογραφεία και οι ντόπιες και ξένες δικηγορικές εταιρίες να πουλάνε καλύτερα τη νομική «πραμάτειά» τους, επιτρέποντάς τους να διαλαλούν ακόμη και ποιους  πελάτες έχουν, αν εξασφαλίσουν λέει τη συναίνεσή τους!

Επιχειρεί να ελέγξει ακόμη περισσότερο τους δικηγορικούς συλλόγους, που έτσι κι αλλιώς αποτελούν θεσμούς του κυρίαρχου συστήματος, υποχρεώνοντάς τους να δημοσιοποιούν τους ισολογισμούς τους και στοιχεία για τα πειθαρχικά των μελών τους.

Συνεχίζει την απελευθέρωση του επαγγέλματος, επιτρέποντας στις δικηγορικές εταιρίες να ιδρύουν υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, που θα αποτελούνται από μέλη διαφορετικών συλλόγων. Νομιμοποιεί δηλαδή τις λεγόμενες «εταιρίες-χταπόδια», που θα μπορούν να κυριαρχούν ανεμπόδιστα και πανελλαδικά στην αγορά νομικών υπηρεσιών. Στρώνεται το έδαφος για την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο, με επόμενο στόχο τη δημιουργία κεφαλαιουχικών  πολυεπαγγελματικών εταιριών.

Στους συμβολαιογράφους, δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα διορισμού  συμβολαιογράφων από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, αίρονται δηλαδή τα εμπόδια ελεύθερης δράσης του μεγάλου κεφαλαίου, με εργαλείο κυρίως τις συμβολαιογραφικές εταιρίες.

Η παράταξή μας είχε έγκαιρα αποκαλύψει τους πραγματικούς στόχους της λεγόμενης απελευθέρωσης και τις αρνητικές συνέπειες στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα εξαθλίωσης του λαού θα οδηγήσουν είτε στο βίαιο εκτοπισμό από το επάγγελμα είτε στην απασχόλησή μας ως «συνεργάτες» – υπαλλήλους των μεγαλογραφείων με πολύ χειρότερους όρους, στις συνθήκες μάλιστα της καπιταλιστικής κρίσης.

Ακόμη και μετά την ψήφιση του Ν.3919/2011, προειδοποιούσαμε ότι η «απελευθέρωση» δεν επρόκειτο να σταματήσει εκεί αλλά ήταν ένα ενδιάμεσο στάδιο για την επόμενη φάση της. Κι αυτό γιατί – αντίθετα με όσα παραπλανητικά συνεχίζουν να υποστηρίζουν οι κυρίαρχες δυνάμεις των δικηγορικών συλλόγων που εξωραϊζουν την ΕΕ – η πλήρης απελευθέρωση και των νομικών υπηρεσιών, αποτελεί στρατηγική επιλογή των ευρωπαϊκών και εγχώριων μονοπωλίων και  εντάσσεται στις τέσσερις θεμελιακές «ελευθερίες» της ΕΕ.

Η «απελευθέρωση» προστίθεται στους κάθε είδους υπέρογκους φόρους και χαράτσια, στην απότομη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, τη δραματική υποβάθμιση των παροχών υγείας, τη μείωση των συντάξεων, ιδιαίτερα των επικουρικών, την οικονομική ασφυξία στην οποία οδηγείται το ΕΤΑΑ ειδικά μετά το «κούρεμα» των ομολόγων.

Εξυπηρετεί τον ίδιο ταξικό στόχο με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για τη Δικαιοσύνη που προωθεί η κυβέρνηση, που θα κάνουν ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική τη δικαιοσύνη για το μεγάλο κεφάλαιο, ακόμη πιο ακριβή και αντιδραστική για το λαό.

Τα μέτρα που ψηφίζονται αυτή τη βδομάδα δεν θα είναι τα τελευταία, αν δεν τους σταματήσουμε. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει ακόμη πιο σκληρά, πρωτοφανή αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, με τον εκβιασμό της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

Είναι η ώρα να ξεσηκωθούν και αυτοί που μέχρι τώρα παρέμεναν αδρανείς! Να κλιμακώσουμε την πάλη μας μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους άλλους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τη ριζοσπαστική νεολαία και τις γυναίκες, σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία ρήξης και ανατροπής, ξεπερνώντας συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και δυνάμεις που εξακολουθούν να σπέρνουν αυταπάτες.

Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου! Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους!

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

1 Responses to Πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» Νέα δώρα στην πλουτοκρατία – νέα βάρη στο λαό!

  1. Ο/Η kostas λέει:

    Γεια σας ειμαι φοιτητης της νομικης απθ.Συγχαρητηρια για την προσπαθεια που κανετε να μιλησετε εκ μερους ολων των μισθωτων και αυτοαπασχολουμενων δικηγορων.Μπορει καποιος να μου περιγραψει την κατασταση στον κλαδο ιδιαιτερα για τους νεους μισθωτους δικηγορους μετα την ψηφιση των νομων 3844 2010 και 3919 2011?υπαρχουν αλλοι νομοι που να εφαρμοζουν τις ιδιες κατευθυνσεις? Ποιες ειναι οι διαφαινομενες νομοθετικες εξελιξεις στην διαδικασια της απελευθερωσης του επαγγελματος? ευχαριστω

Σχολιάστε