KAMIA ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – «ΤΡΟΪΚΑ» ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

AΠΟΧΗ ΔΣΘ ΤΕΤΑΡΤΗ, 11.5. – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 10.30

 [ κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης]

 Συνάδελφοι,

Η εισαγωγή του «μνημονίου» στην ζωή του ελληνικού λαού ήδη έχει συμπληρώσει ένα χρόνο. Είναι κρίσιμο να έχουμε υπ’ όψη ότι μολονότι το πρόσχημα για την εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που ανατρέπουν συλλήβδην και προς το χειρότερο τους όρους ζωής της λαϊκής πλειοψηφίας, ήταν ο περιορισμός του δημοσίου χρέους , σήμερα , και παρά τα όσα προηγήθηκαν το χρέος έχει αυξηθεί. Είναι κρίσιμο να θυμόμαστε ότι όλα τα μέτρα – ανάμεσα στα οποία και το «άνοιγμα» του δικηγορικού επαγγέλματος επ’ ωφελεία του κεφαλαίου – που ελήφθησαν «ως αναγκαία» λόγω του μνημονίου, ήρθαν για να μείνουν και μάλιστα η προοπτική είναι να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα.

Για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες για το πού πάνε ακριβώς τα πράγματα οι πρόσφατες εξελίξεις είναι αποκαλυπτικές: όπως δημοσιεύτηκε στον τύπο,  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Θ. Ξηρός, σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) Γ. Αδαμόπουλο, τον ενημέρωσε ότι την Τρίτη 10 Μάη θα πρέπει να παραβρίσκεται στο υπουργείο σε συνάντηση με την τρόικα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης δε γνώριζε ούτε καν την ατζέντα της συνάντησης. Είναι προφανές ότι επίκειται μια διαβούλευση σχετικά με ζητήματα λειτουργίας των δικηγορικών συλλόγων – και με δεδομένο ότι συγκαλείται , και μάλιστα με ατζέντα άγνωστη ακόμα και στο Υπουργείο (..κάτι που δύσκολα γίνεται πιστευτό ούτως ή άλλως), από τους εκπροσώπους της «τρόϊκας» γίνεται σαφές, όχι μόνο ότι επαπειλούνται ακόμα χειρότερες εξελίξεις αλλά ότι επιχειρείται και η υφαρπαγή της συναίνεσης των δικηγόρων μέσα από συμμετοχή σε προσχηματικούς «διαλόγους».

Καταγγέλουμε όλους αυτούς τους ψεύτικους, υποκριτικούς και προσχηματικούς διαλόγους που στοχεύουν σε ακόμη μεγαλύτερα δεσμά σε βάρος του ελληνικού λαού : κάθε ενέργεια συνεννόησης και συνδιαλλαγής με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ δεν μπορεί να έχει άλλη «ατζέντα» από το να διασωθούν τα καπιταλιστικά κέρδη, εν προκειμένω από το να ανοίξει γρηγορότερα ο δρόμος της συγκέντρωσης της δικηγορικής ύλης σε μεγάλες κεφαλαιουχικές εταιρίες και να πεταχτεί η πλειοψηφία των μικρών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων από το επάγγελμα.

  Η  Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, καλεί τους εκπροσώπους της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας να μην παραβρεθούν σε μια τέτοια συζήτηση. Επιμένουμε ότι οποιαδήποτε μορφή διαβούλευσης του προέδρου της Ολομέλειας με τους εκπροσώπους της τρόικας δεν μπορεί να αφορά τίποτα άλλο από το πώς θα προωθηθούν αποτελεσματικότερα (διάβαζε: εξασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από τους δικηγόρους) οι επιταγές του πρόσφατου νόμου για την «απελευθέρωση». Φαίνεται ότι η «τρόϊκα» δεν αφήνει τίποτα στην τύχη  –και φαίνονται για μια ακόμα φορά τα όρια των αυταπατών ορισμένων παρατάξεων  που διακήρυτταν ότι «θα παλέψουμε τα Π.Δ.», ή θα «τα ανατρέψουμε στα δικαστήρια». Επιβεβαιώνεται, και μ’ αυτή την ευκαιρία η εκτίμηση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, ότι τα μέτρα που ακολουθούνται, με αφορμή το μνημόνιο, εκφράζουν συνολική πολιτική στρατηγική του κεφαλαίου, δεν διαπραγματεύονται ούτε «μένουν στο ψυγείο». Όποιος αρνείται εν τέλει ότι απαιτείται ανατροπή συνολικά αυτής της επίσης συνολικά αντιλαϊκής πολιτικής , σκάβει το λάκκο των δικαιωμάτων σε αξιοπρεπή δουλειά και διαβίωση για την πλειοψηφία των δικηγόρων , για την πλειοψηφία του λαού.

Είναι ενδειχτικό ως προς αυτό, η στάση που κράτησε η παράταξη του Προέδρου του ΔΣΘ καθώς και αυτή της κ. Παναγοπούλου στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου κατόπιν πρότασης της εκλεγμένης της Α.Σ. Σόνιας Μελανεφίδου αποφασίστηκε να κηρύξει ο ΔΣΘ αποχή την Τετάρτη 11 Μαϊου 2011, ημέρα πανελλαδικής απεργίας. Οι παρατάξεις αυτές αρνήθηκαν να συνταχτούν με την πρόταση για αποχή. Φαίνεται ότι οι ως άνω παρατάξεις επιμένουν στην αδιέξοδη, όπως αποδεικνύεται, ταχτική της αναμονής και του «διαλόγου». Την ίδια στιγμή, που όχι μόνο τα επιχειρήματα περί αναγκαιότητας του «μνημονίου» αποδεικνύονται ψεύτικα αλλά και η ίδια η τρόϊκα επιμένει, όπως σημειώθηκε πιο πάνω στην απαρέγκλιτη και γρήγορη εφαρμογή της πολιτικής της.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΕΕ – ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

 

Οι δικηγόροι των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων που βλέπουν τις προοπτικές όλο και περισσότερο να στενεύουν σε βάρος τους, οι νέοι που πρώτοι θα βιώσουν, στο πετσί τους τη βαρβαρότητα της «απελευθέρωσης», δεν έχουν κανένα συμφέρον ούτε από την αναμονή, ούτε από την αδιέξοδη παραπομπή στις «καλένδες» των «αιτήσεων ακύρωσης» κλπ. για την ανατροπή μέτρων  που συνιστούν την πολιτική ουσία της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Κυρίως πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα από τη στάση που κρατούν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που όχι μόνο αρνούνται να καταγγείλουν την ουσία των μέτρων που βιώνουμε, όχι μόνο στηρίζουν και καλλιεργούν αυταπάτες, όχι απλά αρνούνται να συγκαλέσουν αποχές αλλά αποτελούν τον καλύτερο βοηθό για τη στήριξη και την ενσωμάτωση του δικηγορικού κόσμου σ’ αυτές τις πολιτικές.

Είναι αναγκαίο σε μαχητική συμπαράταξη με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να στραφούμε ενάντια στη ρίζα της ακολουθούμενης πολιτικής, ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης –ΕΕ –πλουτοκρατίας την κρίση, που οι ίδιοι δημιούργησαν να την πληρώσει ο λαός. Είναι αναγκαίο αλλά κυρίως είναι δυνατό όχι μόνο να ορθώσουμε εμπόδια αλλά σε μια πορεία να ανατρέψουμε την πολιτική που μόνο στόχο έχει τη διεύρυνση της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11.5.2011 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,

10.30 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

[ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ:

 10 Π.Μ. ΚΕΠ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ]

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

   

 

https://agonistikisispirosi.wordpress.com

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s