ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που κορυφώθηκαν με τις μεγαλειώδεις, πρωτοφανείς τα τελευταία χρόνια, απεργιακές διαδηλώσεις στις 19 και 20 Οκτώβρη σε όλη την Ελλάδα, δείχνουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αμφισβήτηση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Γι’ αυτό και οι μηχανισμοί της κυβέρνησης, του κράτους και του παρακράτους, όλων των δυνάμεων που υπηρετούν την ολιγαρχία του πλούτου, επιτίθενται με τέτοιο μένος κατά του εργατικού και λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα της πρωτοπορίας του, με τη συκοφαντία, την προβοκάτσια και την ωμή βία. Γι’ αυτό και οι δήθεν “γνωστοί – άγνωστοι” κουκουλοφόροι, σε διατεταγμένη υπηρεσία, εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να τη διαλύσουν, με απολογισμό ένα νεκρό διαδηλωτή και δεκάδες τραυματίες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί διά πυρός και σιδήρου να καταστείλει αυτό το κλίμα λαϊκής ανάτασης, για να περάσει τα βάρβαρα μέτρα της. Αυτό επιδιώκει και με την εξαγγελία του εκβιαστικού δημοψηφίσματος. Κάθε μέρα που περνά φορτώνει στο λαό νέα δεινά, αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, “κούρεμα” των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των μισθών και συντάξεων, ανεργία και φτώχεια. Όμως η λαϊκή αγωνιστική αυτενέργεια και οργάνωση έχει τη δύναμη να ανακόψει αυτή την πορεία και να βάλει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις, χαράσσοντας έναν άλλον δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Σ’ αυτόν τον αγώνα, στο μεγάλο λαϊκό ποτάμι της οργής και της αντεπίθεσης, μαζί με τους εργάτες, τους νεολαίους και τις γυναίκες, τους μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, όλους όσους πλήττονται από το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, έχουμε συμφέρον  να συμπαραταχθούμε και οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Βρισκόμαστε κι εμείς στο στόχαστρο της αντιλαϊκής επίθεσης, την ίδια στιγμή που ωφελούνται προκλητικά οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και λίγοι μεγαλοδικηγόροι.Με βάση τα επίσημα στοιχεία των ΔΣΠ και ΔΣΑ, το ποσοστό των δικηγόρων, χωρίς καμία παράσταση ή με 1 – 3 παραστάσεις ετησίως αυξήθηκε ακόμη περισσότερο το 2010, όπως αύξηση σημείωσαν και τα έσοδα των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών).

Καταστρεφόμαστε κι εμείς, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, από:

– τα κάθε είδους χαράτσια και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 €

– τις επερχόμενες νέες δραματικές περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις

–  το “κούρεμα” των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ανάμεσά τους το ΕΤΑΑ και το Ταμείο Νομικών, σύμφωνα με τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που θα σημάνει περαιτέρω συρρίκνωση των συντάξεων και των ήδη πετσοκομμένων παροχών των ασφαλιστικών ταμείων

– την καρατόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας και την απόδοσή τους στη βορά της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου

–  την εισβολή του μεγάλου κεφαλαίου στα ονομαζόμενα κλειστά επαγγέλματα, όπως και στο χώρο των νομικών υπηρεσιών (κατάργηση νόμιμων αμοιβών, επιβολή πολυεπαγγελματικών και κεφαλαιουχικών δικηγορικών εταιρειών κ.ά.), στο φόντο της λεγόμενης απελευθέρωσης.

Οι αλλαγές στην απονομή της δικαιοσύνης, τόσο αυτές που ήδη έγιναν όσο και αυτές που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, αποτελούν οργανικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν σκοπεύουν στην επιτάχυνσή της προς όφελος του λαού, αλλά έχουν ως στόχο να γίνει πιο αποτελεσματική για τα μεγάλα συμφέροντα και παράλληλα πιο ακριβή, απρόσιτη και εχθρική για το λαό, με χειροτέρευση των όρων εργασίας όλων των εργαζομένων σε αυτήν. Το σκοπό αυτό εξυπηρετούν οι διάφορες μορφές ιδιωτικοποίησής της (διαμεσολάβηση κ.λπ.), οι διαδικασίες εξπρές για την έγκριση επιχειρησιακών εργοδοτικών σωματείων, τα μονομελή δικαστήρια (ακόμη και για κακουργήματα), η μεταφορά δικαστηριακής ύλης, η συρρίκνωση των δικαιωμάτων κατηγορουμένων/διαδίκων, τα πανάκριβα δικαστικά παράβολα και τέλη, η πρόσληψη ασκουμένων ως φτηνό και ευέλικτο ανακυκλούμενο υπαλληλικό προσωπικό, η παράταση των ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων κ.λπ.

Καλούμε τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα:

● Να διαμορφώσουμε μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο πάλης, σε αντίθεση με τα συμφέροντα λίγων μεγαλοδικηγόρων και μεγάλων εταιρειών και  την προσπάθεια των ηγεσιών ορισμένων Δικηγορικών Συλλόγων (π.χ. ΔΣ Αθήνας, ΔΣ Πειραιά) να υπονομεύσουν τις συλλογικές διαδικασίες και τις αγωνιστικές διαθέσεις.

● Να αντιταχθούμε στην κυρίαρχη κατεύθυνση της Ολομέλειας των ΔΣ, για προβολή συντεχνιακών αιτημάτων με περιεχόμενο που αφοπλίζει τους αγώνες, που στο όνομα “των ειδικών προβλημάτων” διαχωρίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων από τους αγώνες και τα αιτήματα των υπόλοιπων εργαζομένων.

● Να απαιτήσουμε και επιβάλουμε τη συμπαράταξη με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, με τη συμμετοχή και των δικηγόρων στις προκηρυσσόμενες πανεργατικές απεργίες.

● Να αντιταχθούμε στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας και να οργανώσουμε αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, σε συμπόρευση με το ταξικό λαϊκό κίνημα.

● Να αρνηθούμε τα δρομολογούμενα μέτρα για την παραπέρα απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος.

● Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην κατεύθυνση του συνόλου των αντιδραστικών αλλαγών που προωθούνται στη Δικαιοσύνη και όχι μόνο στενά στη μεταφορά της δικαστηριακής ύλης. Να αρνηθούμε την παράταση του ωραρίου της λειτουργίας των δικαστηρίων, σε συνδυασμό με το άμεσο αίτημα για πλήρωση και αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστών και γραμματέων και βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής.

● Να απαιτήσουμε την εξασφάλιση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ και του Ταμείου Νομικών, ενσωματωμένη στο λαϊκό αίτημα για κατοχύρωση των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων, με απόδοση στο 100% της οφειλόμενης κρατικής χρηματοδότησης και κάλυψη στο 100% των απωλειών από το “κούρεμα” των ομολόγων τους.

● Να χειραφετηθούμε από το πλαίσιο της αστικής νομιμότητας, που σηματοδοτεί την ένταση της κρατικής καταστολής και την παραπέρα ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Να ενισχύσουμε σε ριζοσπαστική κατεύθυνση και με την επιστημονική μας ιδιότητα κάθε σωματείο, επιτροπή αγώνα και λαϊκή επιτροπή, στο εργοστάσιο, στον κάθε τόπο δουλειάς και στη γειτονιά, που αναπτύσσει δράση για την οργανωμένη και συλλογική άρνηση πληρωμής των κεφαλικών φόρων και των χαρατσιών, άρνηση αποδοχής σε μειώσεις μισθών και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Να αρνηθούμε και οι ίδιοι να πληρώσουμε τα χαράτσια, γνωρίζοντας ότι η μαζικότητα και οργάνωση της δράσης μας μπορεί να ακυρώσει κάθε είδους συνέπεια, όπως η μη θεώρηση φορολογικών βιβλίων ή η διακοπή του ρεύματος κ.ά.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Στη Θεσσαλονίκη, στις 3 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Στην Αθήνα στις 10 Νοέμβρη στην Ομόνοια στις 6 μ.μ

(στις υπόλοιπες πόλεις δείτε εδώ)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s