ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ – ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ – ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ!

Αρνούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους

Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια σε βάρος του λαού

Η συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ εφαρμόζει το νόμο για το «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ), το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ, με την απειλή της διακοπής του ρεύματος, εάν δεν πληρωθεί, τη στιγμή που ο λαός δυσκολεύεται να πληρώσει το ίδιο το ρεύμα και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πρόκειται για έναν ελεεινό εκβιασμό που δεν πρέπει να περάσει!

Το συγκεκριμένο χαράτσι είναι πέρα για πέρα άδικο και ισοπεδωτικό, όπως και τα προηγούμενα της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματά μας, του τέλους επιτηδεύματος, της εισόδου στα νοσοκομεία κ.λπ. Επιβαρύνει δυσβάστακτα τον εργαζόμενο του οποίου συνεχώς ο μισθός μειώνεται, το χαμηλοσυνταξιούχο, τον άνεργο, το φτωχό αυτοαπασχολούμενο, τη λαϊκή οικογένεια που αδυνατεί να τα βγάλει πέρα. Εξαιρεί προκλητικά τις βιομηχανίες, τους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων κ.ά. Δεν είναι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, επιδιώκουν να το μονιμοποιήσουν. Το ρεύμα είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν εκβιασμούς στο λαό, απειλώντας να του το στερήσουν. Και ας μη μας κοροϊδεύουν: Τα χρήματα που σκοπεύουν να συγκεντρώσουν από το χαράτσι, όπως και τα υπόλοιπα φορολογικά μέτρα, δεν προορίζονται για τους μισθούς, τις συντάξεις και γενικότερα τις λαϊκές ανάγκες αλλά για τα δάνεια των τοκογλύφων πιστωτών, ντόπιων και ξένων. Για να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση που η ίδια δημιούργησε.

√ Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι!

√ Στεκόμαστε και ως δικηγόροι στο πλάι αυτών που αδυνατούν ή δεν δέχονται να το πληρώσουν, αυτών που δεν μπορούν ούτε το ρεύμα να πληρώσουν!

√ Συμβάλλουμε για να γίνει ακόμη πιο καθαρό στη λαϊκή συνείδηση ότι παράνομος είναι ο νόμος που ληστεύει τα λαϊκά εισοδήματα και νόμιμη η αντίστασή μας!

Αξιοποιούμε κάθε τρόπο για να μην πληρωθεί το χαράτσι (π.χ. πληρωμή του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι, μέσω ΑΤΜ ή εισπρακτικών μηχανών τραπεζών). Κινητοποιούμαστε μαζικά και οργανωμένα.

 

Κανένας να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στον εκβιασμό και την αντιλαϊκή επίθεση.

Κανένας να μη μείνει χωρίς ρεύμα!

Ήδη μια σειρά σωματεία στα οποία πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ, μαζικοί φορείς, λαϊκές επιτροπές, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, οργανώνουν συλλογικά τη λαϊκή αντίσταση. Κινητοποιούνται με διάφορες μορφές, συγκροτούν ομάδες περιφρούρησης για να αποτρέψουν τη διακοπή του ρεύματος στις λαϊκές οικογένειες. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων καλεί τους ριζοσπάστες δικηγόρους να βρεθούμε  δίπλα τους, σε κοινό μέτωπο αγώνα και αλληλεγγύης.

Καλούμε τους Δικηγορικούς Συλλόγους να στηρίξουν ανεπιφύλακτα το λαό που αντιστέκεται, να ενστερνιστούν το δίκιο και τη νομιμότητα του αγώνα του και όχι να εξαντλούν την «αγωνιστικότητά» τους σε δικαστικές προσφυγές για την αντισυνταγματικότητα των χαρατσιών, δηλαδή στα ασφυκτικά όρια της αστικής νομιμότητας και δικαιοσύνης. Η κυβερνητική παρέμβαση για τη δήθεν αναρμοδιότητα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας που απαγόρευσε προσωρινά τη διακοπή ρεύματος, λόγω λαθεμένου υπολογισμού του χαρατσιού, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, θα παρέμβει ωμά και θα ασκήσει πίεση με κάθε τρόπο. Δείχνει τα όρια των νομικών αυταπατών. Πολύ περισσότερο, είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται εκπρόσωποι Δικηγορικών Συλλόγων και να αποκηρύσσουν τη λαϊκή ανυπακοή στο νόμο, να φοβίζουν το λαό αντί να τον εμψυχώνουν.

Η οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή ήταν αυτή που οδήγησε την κυβέρνηση να ανακοινώσει, μέσω της ΔΕΗ, ότι θα αναστείλει για κάποιο διάστημα τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν το πλήρωσαν.

Κανένας εφησυχασμός! Πιο μαζικά και μαχητικά να απαιτήσουμε να καταργηθεί τώρα το χαράτσι της ΔΕΗ και κάθε χαράτσι σε βάρος του λαού. Η οργανωμένη άρνηση πληρωμής και η αλληλεγγύη είναι τα δικά μας όπλα.

Μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να τιμωρήσουμε αυτούς που την υπηρετούν. Με μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για την εξουσία του λαού.

ΩΣ ΕΔΩ! ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

 

Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s