Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Να θεωρηθούν όλα τα βιβλιάρια υγείας, ανεξάρτητα από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

 

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

Η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων κλιμακώνεται μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων.

Στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, οδηγούν την πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση και την ανεξέλεγκτη χρεωκοπία. Επιβάλλουν τον πιο μαύρο εργασιακό μεσαίωνα, κατακρεουργούν μισθούς και συντάξεις, καταργούν κλαδικές συμβάσεις, ρίχνουν στον Καιάδα τους ανέργους και τους νέους εργαζόμενους, καταστρέφουν τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα και επιβάλλουν εγκληματικές περικοπές σε γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις, δηλαδή στις όποιες δημόσιες υγειονομικές και φαρμακευτικές κοινωνικές παροχές υπάρχουν.

Αυτή είναι η αλήθεια, που δεν μπορούν να την κρύψουν με τους πανηγυρισμούς περί δήθεν ελάφρυνσης του ελληνικού λαού από το κρατικό χρέος μετά το «κούρεμα» των ομολόγων, τη στιγμή μάλιστα που ούτε το χρέος δεν θα αντιμετωπιστεί με αυτά τα μέτρα, αφού το 2015 θα φτάσει τα 400 δισ. ευρώ από 300 δισ. που ήταν το 2009.

Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι βιομήχανοι, τα μονοπώλια, οι ντόπιοι και ξένοι πιστωτές και οι τραπεζίτες, στους οποίους εξασφαλίζεται νέος πακτωλός κρατικών εγγυήσεων και ρευστού χρήματος ύψους 30 δισ. ευρώ, συμπληρωματικά στο πακέτο των  130 δισ. που έχουν ήδη πάρει.

Σε αυτήν την αντιλαϊκή επίθεση εντάσσεται και η κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων, είτε δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο «κούρεμα» είτε όχι. Ένα από αυτά είναι το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), στο οποίο υπαγόμαστε, που κατέχει μάλιστα αναλογικά τα περισσότερα ομόλογα από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (πάνω από 5 δισ. ευρώ), που του φόρτωσε υποχρεωτικά το κράτος αντί να του καταβάλει σε μετρητά τα χρήματα που του όφειλε. Είναι φανερό ότι με το «κούρεμα», το Ταμείο θα δεχτεί ένα συντριπτικό πλήγμα, με ολέθριες επιπτώσεις στις ήδη υποβαθμισμένες συντάξεις και παροχές υγείας των ασφαλισμένων.

Δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι. Στην Αθήνα, το 1/3 των συναδέλφων δεν μπορεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές. Οι δικηγόροι της επαρχίας, μετά την κατάρρευση του ΤΥΔΕ, είναι ανασφάλιστοι εδώ και 2 χρόνια.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η κατάσταση για όλους εμάς τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, γίνεται κάθε μέρα πιο αφόρητη στη ζωή και τη δουλειά μας. Τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν τελειωμό, οι αντιδραστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη που ψηφίστηκαν με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, το νέο κύμα απελευθέρωσης της εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο μας με βάση και το νέο μνημόνιο, οι φορομπηχτικοί νόμοι και τα χαράτσια, οι εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές  που καλούμαστε να καταβάλουμε, σε συνδυασμό με το πετσόκομμα των συντάξεων και τη συνεχή υποβάθμιση των παροχών υγείας σήμερα και τη δρομολογούμενη εξαφάνισή τους αύριο, συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό για το παρόν και κυρίως το μέλλον μας.

Ωστόσο, οι αγωνιστικές αποφάσεις της τελευταίας ΓΣ του ΔΣΑ και άλλων δικηγορικών συλλόγων, έδειξαν ότι υπάρχει και στο χώρο μας διάθεση και δυνατότητα αντίστασης στην αντεργατική-αντιλαϊκή λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, τρόικα και ΕΕ.

Παρά την υπονόμευση των αποφάσεων μας από την ηγεσία του ΔΣΑ και των κυβερνητικών παρατάξεων, ο αγώνας μας πρέπει και μπορεί να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Με μεγαλύτερη μαζικότητα, καλύτερη οργάνωση, πιο ριζοσπαστικά αιτήματα και στόχους, που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, σε συντονισμό με τα κινήματα των φυσικών συμμάχων μας, των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της χώρας, χωρίς μονοπώλια, έξω από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, όπου ο λαός θα έχει ο ίδιος στα χέρια του την οικονομία και την πολιτική εξουσία.

Σας καλούμε άμεσα να δώσουμε αγωνιστικό περιεχόμενο στην αποχή μας το διήμερο 15 και 16 Μάρτη, με κινητοποιήσεις:

> Την Πέμπτη 15 Μάρτη, στις 9 π.μ. στο Ταμείο Προνοίας (Χαρ.Τρικούπη 34), να διεκδικήσουμε τη θεώρηση όλων των βιβλιαρίων υγείας ανεξάρτητα από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για ατομικές εισφορές, στα πλαίσια και της πανελλαδικής ημέρας δράσης που έχει κηρύξει η ΠΑΣΕΒΕ.

> Την Παρασκευή 16 Μάρτη στις 12 μ. στη συγκέντρωση και τον πανελλαδικό συμβολικό αποκλεισμό των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s