Οι αγώνες δεν αναστέλλονται όσο διαρκεί η αντιλαϊκή επίθεση!

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Οι φιλοκυβερνητικές παρατάξεις και ηγεσίες των Δ.Σ. των τριών μεγαλύτερων δικηγορικών Συλλόγων – Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης – που απαρτίζουν και το Προεδρείο της Ολομέλειας,  ενεργώντας σε πλήρη συντονισμό, η μία μετά την άλλη, συγκάλεσαν εσπευσμένα Δ.Σ. και ανέστειλαν επ’ αόριστον τις κινητοποιήσεις, δεν εφάρμοσαν την απόφαση της Ολομέλειας της οποίας προεδρεύουν (!) για κυλιόμενες 2ήμερες αποχές μέχρι τις 6/4, παίζοντας το ρόλο του κοινού απεργοσπάστη. Η προκλητική δικαιολογία τους είναι ότι δεν «τρέχει» δήθεν άμεσα κανένα μέτρο που να θίγει τους δικηγόρους! Με τις ενέργειές τους αυτές δείχνουν την απόλυτη αδιαφορία τους για τον αγώνα επιβίωσης που δίνει η πλειοψηφία των δικηγόρων, την περιφρόνησή τους για τις αγωνιστικές διαθέσεις των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.  Το επόμενο σκαλοπάτι στην κατρακύλα τους θα είναι να μη συγκαλούν καν την Ολομέλεια, όπως ακριβώς γινόταν επί προεδρίας Παξινού.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων τάσσεται υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων, με αιτήματα που θα απαντούν στο σύνολο της επίθεσης που δεχόμαστε και θα αναδεικνύουν την ταύτιση των προβλημάτων μας με αυτά που αντιμετωπίζουν και οι άλλοι εργαζόμενοι, με μορφές πάλης που θα οδηγούν στη συμπόρευση με το ταξικό εργατικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα.

Δεν ταυτιζόμαστε με το πλαίσιο πάλης της Ολομέλειας των προέδρων των ΔΣ, γιατί στην ουσία βγάζει λάδι την κυρίαρχη πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζεται, την κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν την πλουτοκρατία, εξωραϊζει την ΕΕ και περιορίζεται σε μια στείρα αντιμνημονιακή ρητορική, αποκρύπτοντας τις πραγματικές αιτίες, τη διαχρονικότητα, το βάθος και τους στόχους της πρωτόγνωρης αντιλαϊκής επίθεσης.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, με μορφές δράσης και αγώνα από τα κάτω, με γενικές συνελεύσεις, με την ενεργητική παρουσία στους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος, με την ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων.

Αγωνιζόμαστε για : Να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια και οι ληστρικές δανειακές συμβάσεις. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι και τα κάθε είδους χαράτσια. Να σταματήσει η κατεδάφιση και λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, η υποβάθμιση και απαξίωση των παροχών υγείας. Να μπει φρένο στην απελευθέρωση της εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου στις νομικές υπηρεσίες. Να μην εφαρμοστούν οι αντιδραστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Διεκδικούμε μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Για μιαν οικονομία χωρίς μονοπώλια, έξω από την ΕΕ. Για μιαν ανάπτυξη με μοναδικό κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Για μια εξουσία στα χέρια του ίδιου του λαού που θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Τιμωρούμε στις επερχόμενες εκλογές τα κυβερνητικά κόμματα και τις παραφυάδες τους που υλοποιούν τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, που τρομοκρατούν το λαό, παρουσιάζοντας τις πολιτικές που χαράζονται με γνώμονα τα συμφέροντα της παρασιτικής μειοψηφίας των μεγαλοκαπιταλιστών ως μονόδρομο δήθεν για το λαό.

 

 

 

 

 

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s