ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20ης ΦΛΕΒΑΡΗ

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στο χώρο της δικαιοσύνης

Με τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα που τελειωμό δεν έχουν, έχει γονατίσει η πλειοψηφία των εργαζομένων, του λαού μας. Οσο περισσότερο διαρκεί και βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, τόσο κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ φορτώνουν τα βάρη της στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να αυξάνουν τα κέρδη τους ή να περιορίσουν τις απώλειές τους βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι.

Μετά το φορολογικό και τα χαράτσια, την κατεδάφιση της Υγείας, Παιδείας, τη μείωση των συντάξεων, την κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων, έφτασε η ώρα για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Απειλούν με κατασχέσεις 2,3 μικροοφειλέτες. Προωθούν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και τη μείωση των μισθών έως και 30%, την παράδοση χιλιάδων εργαζομένων σε μισθούς των 400 ευρώ.

 

Να μην αποδεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά και τα εργασιακά κάτεργα που μας ετοιμάζουν. Με τη μαζική μας συμμετοχή, να στείλουμε μήνυμα ότι δε συναινούμε σ’ αυτή την καταστροφή, ότι δεν ανεχόμαστε να ζούμε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Για να περάσει την κατεδάφιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, η κυβέρνηση εντείνει τη γενικευμένη καταστολή με το δόγμα «νόμος και τάξη» (επιστρατεύσεις απεργών, χτύπημα αγωνιστικών λαϊκών κινητοποιήσεων με ΜΑΤ, πογκρόμ σε βάρος μεταναστών, βασανιστήρια κρατουμένων).

Τώρα, βάζουν στο στόχαστρο και τα συνδικάτα, το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους συνδικαλιστικούς αγώνες, με τη δύναμη που δίνει η οργάνωση των εργαζομένων για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Η απάντηση που πρέπει να δοθεί από το εργατικό-λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να είναι άλλη από την αντεπίθεση και τον ξεσηκωμό, για να πάρουν πίσω τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα, να μην περάσουν τα νέα μέτρα περαιτέρω ισοπέδωσης της ζωής της πλειοψηφίας του λαού μας, για να υπογραφεί νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για να ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών και κοινωνικών αναγκών.

Η σφοδρή γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση πλήττει βάναυσα και τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στο χώρο μας, κύρια δε τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους.

Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους τείνουν στην κυριολεξία να εξαφανισθούν. Ο κλάδος υγείας, μετά και την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ είναι ανύπαρκτος, βορά στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και το μεγάλο κεφάλαιο.

Τα νέα φορολογικά μέτρα, που επιβλήθηκαν φορτώνουν ακόμα πιο μεγάλα βάρη σε βάρος των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Οι συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος καθημερινά χειροτερεύουν, ενώ τα λαϊκά στρώματα αδυνατούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, εξαιτίας του συνεχούς αυξανόμενου κόστους.

Συνάμα η Δικαιοσύνη, ως τμήμα του αστικού κράτους της πλουτοκρατίας, με τη στάση και τις αποφάσεις της, συμβάλλει στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, κρίνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των νόμιμων και δίκαιων απεργιών ως παράνομων και ποινικοποιώντας τους δίκαιους και νόμιμους αγώνες.

Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή και για τον κλάδο μας κατάσταση, οι ηγεσίες των Δικηγορικών Συλλόγων δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν τους αγώνες της πλειοψηφίας των δικηγόρων που πλήττονται ανεπανόρθωτα. Με το ζόρι και για τα μάτια του κόσμου συμμετέχουν σε απεργίες «συμπαράστασης», όπως ακριβώς κάνουν και οι συμβιβασμένες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Το συμφέρον όμως της πλειοψηφίας του χώρου μας απαιτεί άλλη στάση και πορεία. Απαιτεί τη συμπόρευσή μας μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό μας, οικοδομώντας μια Λαϊκή Συμμαχία για τον κοινό αγώνα ενάντια στη γενικευμένη αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής τους και της εξουσίας των μονοπωλίων για να έλθει ο λαός στην εξουσία.

Καλούμε τους μισθωτούς, νέους και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουν την πάλη τους και να συμπορευτούν με το σύνολο των εργαζομένων και τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να πάρουν μαζικά μέρος στην πανεργατική απεργία της 20ής Φεβρουαρίου 2013, με τη συμμετοχή και στις  απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Για την Αθήνα, η συγκέντρωση είναι στην Ομόνοια στις 10:30 πμ.

Θεσσαλονίκη, Αγ.Βενιζέλου 10:30 π.μ.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s