Ν’ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Οι πιο στυγνοί υπερασπιστές της ταξικής αδικίας, της εκμετάλλευσης και της απανθρωπιάς, οι πιο αμείλικτοι εχθροί του εργαζόμενου λαού και των αγώνων για τα δικαιώματά του, οι εκφραστές ό,τι πιο αντιδραστικού, βρώμικου και χαμερπούς έχει γεννήσει και εξακολουθεί να γεννάει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα στην Ευρώπη και στη χώρα μας, οι αντικομμουνιστές υμνητές και απόγονοι των εγκληματιών μακελάρηδων Γερμανών Ναζί και των συνεργατών τους, που ματοκύλισαν τους λαούς, μαζί και τον ελληνικό, που έστησαν την προβοκάτσια του εμπρησμού του Ράιχσταγκ, οι θαυμαστές των κρεματορίων των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Χίτλερ και των βασανιστηρίων της χούντας του Παπαδόπουλου, οι χυδαίοι και υποκριτές πατριδοκάπηλοι της Χρυσής Αυγής, επιχειρούν να πατήσουν τη μπότα τους και στο χώρο των δικηγόρων, ιδρύοντας συνδικαλιστική παράταξη στη Θεσσαλονίκη.         

 

Αλήθεια, για ποιους θέλουν να «συνδικαλιστούν» και τι να «διεκδικήσουν»  στο χώρο;  Μήπως για τα συμφέροντα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, που με την περίφημη «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων σε συνδυασμό με την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, υποφέρουν, συνθλίβονται και εξοβελίζονται όλο και πιο μαζικά από το επάγγελμα; Μα, η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο που τα προωθούν είναι τα αφεντικά τους! Σε αυτούς ορκίζονται δουλικά και δίνουν καθημερινά εξετάσεις, πίσω από τις κούφιες και δημαγωγικές «αντιμνημονιακές» ρητορείες τους. Γι’ αυτό και όχι μόνο δε συμμετέχουν σε κανέναν αγώνα των δικηγόρων, ούτε φυσικά κανενός κλάδου εργαζομένων για την επιβίωσή τους, αλλά αντίθετα επιτίθενται με λύσσα, συκοφαντούν και απειλούν κάθε συλλογικό και οργανωμένο εργατικό και λαϊκό αγώνα, κάθε απεργία και κινητοποίηση. Γι’ αυτό, για παράδειγμα, στήριξαν την επιχείρηση των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς εργολαβικούς εργαζόμενους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης (οι οποίοι δεν ήταν αλλοδαποί βέβαια…). Μήπως για να συμβάλουν οι δικηγόροι με τις επιστημονικές τους γνώσεις στην υπεράσπιση των ανθρώπων του μόχθου, των ανέργων, των νέων, για το ψωμί και το δίκιο που στερούνται, τα δικαιώματά τους που καταστέλλονται από την εργοδοσία, το κράτος και τη δικαιοσύνη; Μα, αυτοί καλούν το λαό να ξεγελάσει την πείνα και τη δικαιολογημένη αγανάκτησή του, με το όπιο του ρατσισμού και του εθνικισμού, το οποίο βαφτίζουν γελοία και προκλητικά υψηλή «πνευματική αξία», έτσι ώστε να παραμείνουν χορτάτα και άθικτα τα αφεντικά που τον ξεζουμίζουν και τον εξαθλιώνουν. Γι’ αυτό και στοχοποιούν και κάνουν τους «καμπόσους» στους ανυπεράσπιστους μετανάστες από τη μια μεριά, ενώ λιβανίζουν δουλικά και σκίζονται για τους ισχυρούς μεγαλοεπιχειρηματίες από την άλλη, ζητώντας, για παράδειγμα, κι άλλες φοροαπαλλαγές  για τους … «πατριώτες» εφοπλιστές, που έχουν τα καράβια τους με ξένη σημαία.

 

Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι τα συμφέροντα των βιοπαλαιστών δικηγόρων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, των νέων, συνολικά τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, δε θα έχουν κάποιο σύμμαχο, αλλά έναν ακόμη αντίπαλο στο χώρο της δικηγορίας, γενικότερα της Δικαιοσύνης, αδίστακτο και ύπουλο.

Δεν τους φοβόμαστε, ούτε όμως και ανεχόμαστε την αφόρητη και επικίνδυνη δυσοσμία τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τους απομονώσουμε αποφασιστικά και μαζικά, όπως ήδη συνέβη σε μια σειρά άλλους χώρους. Με τον οργανωμένο αγώνα για τα δικαιώματά μας, κόντρα στην ΕΕ, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του, που θα υπερασπίζεται  την επιβίωσή μας και ταυτόχρονα θα ανοίγει το δρόμο για να πάρουμε όλα όσα δικαιούμαστε και μας στερεί το εκμεταλλευτικό σύστημα. Με μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία των εργατοϋπάλληλων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου, των νέων και των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων. Αυτός είναι ο τρόπος ώστε τα ναζιστικά περιττώματα θα βρεθούν μαζί με το σύστημα που τα γεννάει, στη θέση που τους ανήκει: Στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!

 

Φεβρουάριος 2013

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s