Πρωτομαγιά 2015: Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή. Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μισθωτοί, ασκούμενοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα,

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της εργατικής τάξης, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
– Για να τιμήσουμε με αγώνες τους νεκρούς της εργατικής τάξης, να ακολουθήσουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους τις αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Για να τιμήσουμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με την εργοδοσία και το κράτος της σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
– Για να βροντοφωνάξουμε : Κάτω τα χέρια από τα διαθέσιμα και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των Δήμων και Περιφερειών, των δημόσιων οργανισμών.Ούτε ένα ευρώ από τα διαθέσιμα του ΕΤΑΑ να μην πάει στις τσέπες των δανειστών! Ανυπακοή στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο λαός δεν μπορεί να ματώνει για ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος.
– Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των αντιδραστικών καθεστώτων, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και το θάνατο και έρχονται αντιμέτωποι με τα μέτρα καταστολής της ΕΕ, τη Σένγκεν και το Δουβλίνο, την αδιαφορία των κυβερνήσεων, το ρατσισμό που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή και άλλα αντιδραστικά κέντρα του συστήματος για να διαιρούν την εργατική τάξη.
– Για να απομονώσουμε το ναζιστικό τέρας του συστήματος, τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσουμε την καταδίκη τους για τις εγκληματικές τους πράξεις και από την αστική δικαιοσύνη.
Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Γίνεται σε μια περίοδο που ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια, ανεξάρτητα από το περιτύλιγμα που θα τα ντύσουν. Νέοι εκβιασμοί και τρομοκρατικά διλήμματα ορθώνονται ξανά απέναντι στους εργαζόμενους.
Η σκληρή» και «περήφανη» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης γίνεται αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Γι’ αυτό και διαβεβαιώνει τους «θεσμούς» ότι οι υποχρεώσεις της χώρας θα πληρώνονται στο διηνεκές. Γι’ αυτό και προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αποτελούν πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου, όπως αποκαλύπτεται με το νομοσχέδιο για τον κατώτερο μισθό και την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, το άγριο φοροκυνηγητό για το λαό και τη διατήρηση των προκλητικών φοροελαφρύνσεων για το κεφάλαιο, την προωθούμενη ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων.
Η επίθεσή τους είναι ενιαία, απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, υπαλλήλων, ανέργων, φτωχών αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών επιστημόνων, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών.
Οι «πατριωτικές» και «αριστερές» κορώνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πλειοψηφία των δικηγόρων σημαίνουν: Διατήρηση και διεύρυνση της φοροληστείας με τα τεκμήρια διαβίωσης. Διατήρηση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών. Διαρκής κίνδυνος για νέο κούρεμα στα διαθέσιμα και τα αποθεματικά των ταμείων, ανεξάρτητα από τη μέχρι στιγμής απόφαση του ΕΤΑΑ να μην ανταποκριθεί στην απαίτηση του εσωτερικού δανεισμού. Αξιοποίηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την προώθηση πρόσθετων μέτρων στην κατεύθυνση της λεγόμενης απελευθέρωσης του επαγγέλματος υπέρ των συμφερόντων των μεγαλογραφείων – μεγαλοεταιρειών και σε βάρος της πλειοψηφίας των δικηγόρων. Διατήρηση των μέχρι σήμερα αντιδραστικών αλλαγών στη δικαιοσύνη και προετοιμασία νέων, όπως ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που αποτελεί προαπαιτούμενο της λίστας Βαρουφάκη.
Να σημάνει τώρα συναγερμός για την απόκρουση των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή.
Καμιά επανάπαυση ή αυταπάτη ότι οι ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων και της Ολομέλειας θα προασπιστούν τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων. Είναι οι ίδιοι που στήριξαν τις αντιδραστικές αλλαγές στο επάγγελμα. Οι ίδιοι που συνεχίζουν να επενδύουν σε συντεχνιακές και διαχειριστικές λογικές και «διαλόγους» με την εκάστοτε κυβέρνηση, όπως άλλωστε κάνουν και σήμερα καλλιεργώντας την αναμονή και την ψεύτικη ελπίδα από τις δήθεν φιλολαϊκές προθέσεις της νέας κυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι που διαχρονικά υπονομεύουν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις και εκφυλίζουν τις συλλογικές διαδικασίες, όπως έκαναν πρόσφατα με τα δημοψηφίσματα τύπου multiple choice. Και είναι οι ίδιοι, όπως η πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ, που αποφάσισε να προχωρήσει στην ομαδική ιδιωτική ασφάλιση των δικηγόρων, συμβάλλοντας έτσι στο ξήλωμα του όποιου δημόσιου χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα και στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.
Η λύση για όλους εμάς, την πλειοψηφία των δικηγόρων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα είναι η διεκδίκηση της ικανοποίησης των πραγματικών αναγκών μας. Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών που έχουμε υποστεί μέσα στην κρίση. Η οργάνωση της πάλης μας γύρω από αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, σε αυτοτέλεια και αντιπαράθεση με τις ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων. Η συμπόρευσή μας με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο όλων μας, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και την εξουσία τους, στο δρόμο για μια διαφορετική κοινωνία με το λαό αφέντη στον τόπο του να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει και να διαμορφώνει τους δικούς του λαϊκούς θεσμούς στο κράτος και τη δικαιοσύνη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!
Αθήνα στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s