12 Νοέμβρη 2015: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

12 Νοέμβρη 2015: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα
Στην κοινωνική ασφάλιση, τη φορολογία, τη δικαιοσύνη

Γ ι α τ ί :
– Δεν αντέχουμε άλλα αντιλαϊκά μέτρα – άλλα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα
– Δεν πέφτουμε στην παγίδα των δήθεν «ισοδύναμων» μέτρων του 3ου βάρβαρου μνημονίου
– Λέμε ΟΧΙ στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας – Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
– Δε δίνουμε λευκή επιταγή σε κανένα για την καταστροφή της ζωής μας και του μέλλοντος των παιδιών μας
– Υπερασπιζόμαστε τις σύγχρονες ανάγκες μας με τον αγώνα μας

Η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά που δεν τέλειωσαν οι προηγούμενοι. Με το 3ο βάρβαρο μνημόνιο που υπέγραψε και ψήφισε μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, υλοποιεί κατά γράμμα τις πιο σκληρές κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τις απαιτήσεις των μονοπωλίων, βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων. Ζητούν κι άλλες θυσίες στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που θα βασιστεί στην ακόμα πιο στυγνή ταξική εκμετάλλευση. Παίρνουν πίσω ακόμα και τα μέτρα- ασπιρίνες που ψήφισαν πριν από λίγους μήνες, όπως την αποβολή από τις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής εντός της προθεσμίας των 30 ημερών. Ετοιμάζονται για μαζικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις στη λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Λέμε ΟΧΙ :
Στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης: Κατεδαφίζουν όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Το πόρισμα της «επιτροπής σοφών», που ο ίδιος ο «συνάδελφος» υπουργός Κατρούγκαλος διόρισε, είναι κυριολεκτικά σφαγείο όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ετοιμάζουν συντάξεις-φιλοδωρήματα, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, μείωση όλων των παροχών προς τα κάτω και δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα. Καταργούν τις πρόωρες συντάξεις για τις μητέρες ανηλίκων. Αφήνουν τα νοσοκομεία να καταρρεύσουν. Ετοιμάζονται να παραδώσουν την Kοινωνική Aσφάλιση και την Υγεία στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων στο χώρο της Υγείας. Καταργούν εντελώς το δικαίωμα στη Σύνταξη και την Ασφάλιση για τις νεότερες γενιές. Κατάργησαν, με το Ν. 4337/2015, ακόμη και το μέτρο-«ασπιρίνη», που είχαν οι ίδιοι ψηφίσει, για τη δυνατότητα διετούς παραμονής στην ίδια ασφαλιστική κλάση και προσωρινής καταβολής μειωμένων εισφορών.
Στη νέα φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα: Αυξάνουν την προκαταβολή φόρου από το 55% στο 100% και την εισφορά «αλληλεγγύης», με σχέδιο να την εντάξουν στη φορολογική κλίμακα. Διατηρούν τον ΕΝΦΙΑ για το 2015 και το 2016. Επιβάλλουν ΦΠΑ 23% σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Τη στιγμή που τα φορολογικά χαράτσια έρχονται το ένα πίσω από το άλλο στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, δίνουν νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές και φορολοελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, ακόμη και τους εφοπλιστές, που έχουν ήδη πάνω από 50 επίσημα κατοχυρωμένες φοροελαφρύνσεις, .
Σε μια Δικαιοσύνη ακόμη πιο αντιδραστική και εχθρική για το λαό: Από 1/1/2016 αρχίζει η εφαρμογή του νέου αντιδραστικού Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δηλαδή ενός ακόμη «δώρου» για τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο, ενός ακόμη εφιάλτη για τη λαϊκή οικογένεια και τη λαϊκή κατοικία. Στο όνομα – και πάλι – της «επιτάχυνσης» και του «εκσυγχρονισμού», έρχονται νέες αντιδραστικές «αναπροσαρμογές» και «μεταρρυθμίσεις», με την προώθηση μέτρων για την ανασυγκρότηση των διοικητικών δικαστηρίων σε αντιδραστική κατεύθυνση, την αύξηση των δικαστικών εξόδων, την επανεξέταση του υφιστάμενου συστήματος των ενδίκων μέσων ώστε να γίνει πιο αυστηρό, την επέκταση του θεσμού της «διαμεσολάβησης».
Στην παραπέρα «απελευθέρωση» των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων: Με βάση την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, προωθούνται μέτρα και ρυθμίσεις για το άγριο χτύπημα των αυτοαπασχολουμένων επιστημόνων, με βασικό στόχο τη συγκέντρωση των υπηρεσιών σε μεγάλες πολυεπαγγελματικές κεφαλαιουχικές εταιρείες.

Απέναντι σ’ αυτό τον ορυμαγδό αντιλαϊκών μέτρων, που πλήττουν καίρια την πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, η Συντονιστική Επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων αποφάσισε αποχή στις 12 Νοέμβρη, με μοναδικό αίτημα την κατάργηση των ρυθμίσεων του Ν. 4337/2015 για τις ασφαλιστικές κλάσεις και τις ποινικές φορολογικές διατάξεις του ίδιου νόμου. Αυτοί, που δεν οργάνωσαν ούτε μια μονοήμερη, έστω, αποχή, ούτε μια μαζική κινητοποίηση κατά την ψήφιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το καλοκαίρι, τώρα θα αναλάβουν πρωτοβουλία να ενημερώσουν οι ίδιοι και να πείσουν τους «θεσμούς», δηλαδή τους δανειστές, να αλλάξουν τον Κώδικα ή, έστω, να δεχθούν την αναστολή εφαρμογής του για ένα έτος! Μας κοροϊδεύουν αισχρά! Μας πλασάρουν το κυβερνητικό παραμύθι για «επαναδιαπραγμάτευση» του Κώδικα και αποτελεσματικά, αλλά εξίσου αντιλαϊκά, «ισοδύναμα» στο χώρο της Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα που η πλειοψηφία των δικηγόρων δεν μπορεί να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, αναλαμβάνει το ρόλο πλασιέ της ιδιωτικής ασφάλισης, προσλαμβάνοντας ασφαλιστικό σύμβουλο για να παρουσιάσει πρόταση ομαδικής ιδιωτικής ασφάλισης!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:
– Να μη βάλουν χέρι στις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης.
– Να μπει τέρμα στη φοροληστεία και τα χαράτσια για το λαό, στις φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες και του «τέλους επιτηδεύματος».
– Ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων για τη λεγόμενη «απελευθέρωση» των νομικών υπηρεσιών.
– Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των μισθωτών δικηγόρων. Κατάργηση της άσκησης.
– Κατάργηση των αντιλαϊκών διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Κατάργηση των ρυθμίσεων της τελευταίας πενταετίας που επιβάλλουν δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση στο λαό για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Πλήρωση των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής.

– ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
– ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
12 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ 10:30 π.μ.
                                 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 10:30 π.μ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
http//agonistikisispirosi.wordpress.com

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s