3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – Απέχουμε από τα Δικαστήρια – Κλείνουμε τα γραφεία μας

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε

ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση
Να μην εφαρμοστεί ο αντιλαϊκός Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας!

Όχι στο σφαγείο του προϋπολογισμού του 2016 και τις ατελείωτες περικοπές. Κάτω οι φόροι, όχι στην ανέχεια για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους.

Κόβουν 2,5 δισ. ευρώ από μισθούς, συντάξεις, παροχές στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και τα κάθε είδους επιδόματα.
Μας παίρνουν 3,2 δισ. ευρώ μέσα από την αύξηση της φορολογίας και τα κάθε είδους χαράτσια.

Από την άλλη, δίνουν 15 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που είναι έτοιμες να πάρουν και τα σπίτια μας.
Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των υποστηρικτών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Ετοιμάζονται για το τελειωτικό χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης με :
• Δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας.
• Σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα, διαλύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.
• Κατάργηση του ΕΤΑΑ και συγχώνευσή του σε ενιαίο Ταμείο με στόχο την ισοπέδωση συντάξεων και παροχών προς τα κάτω.
• Παράδοση της ασφάλισης στους γύπες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που ήδη το α’ εξάμηνο του 2015 είχαν τζίρο 2 δισ. ευρώ.

Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν!
Αποκρούουμε τις λογικές που σπέρνουν το δηλητήριο της διάσπασης, που θέλουν να φορτώσουν τις ευθύνες στη μια ή στην άλλη κατηγορία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. Η επίθεση μάς τσακίζει όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτούς που ετοιμάζονται να βγουν τώρα στη σύνταξη και πάνω απ΄όλα τους νεότερους συναδέλφους.
Τα μονοπώλια, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να ξεφορτωθούν την Κοινωνική Ασφάλιση. Για να θησαυρίσουν ακόμα περισσότερο σε βάρος μας. Έτσι εννοούν την ανάπτυξη και το ξεπέρασμα της κρίσης. Κέρδη γι΄ αυτούς, βαριές θυσίες για εμάς.

Από 1-1-2016 εφαρμόζεται ο νέος αντιλαϊκός Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.
Ο νέος Κώδικας δεν θίγει και δεν αφορά μόνο τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, που δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ασφυκτικές διαδικασίες του.
Αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που τα σπίτια και η περιουσία τους θα γίνουν εύκολη λεία για τις τράπεζες με τις νέες διατάξεις για την αναγκαστική εκτέλεση, σε συνδυασμό με τις νέες ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς που ανοίγουν το δρόμο για κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών. Που θα δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να διεκδικήσουν το δίκιο τους, με την κατάργηση της εξέτασης μαρτύρων στα ακροατήρια των δικαστηρίων.

Απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, το μόνο μας όπλο είναι ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι τέλους, ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ. Για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στα χρέη, την ανέχεια και τον αφανισμό, προκειμένου να έχουμε «ανάπτυξη», δηλαδή να ενισχυθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση. Όχι στη νέα επιδρομή!

Απαιτούμε την κατάργηση του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Στον αγώνα για να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του!
Καμιά λαϊκή οικογένεια να μη βρεθεί στο δρόμο, να μη χάσει το σπίτι, την περιουσία της!

Σπάμε το κλίμα συναίνεσης που θέλει να περάσει η κυβέρνηση προκειμένου να δεχτούμε τη σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Παραμερίζουμε τις ηγεσίες των Δικηγορικών Συλλόγων που, για μιαν ακόμη φορά, αποδεικνύονται επιζήμιες για τα συμφέροντά μας, αφού βρίσκονται μακριά από τα προβλήματά μας. Αντίθετα, βάζουν πλάτη, όπως ο ΔΣΑ, για τη μαζική προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης στο χώρο μας, για την παράδοσή μας στους γύπες των ασφαλιστικών εταιρειών. Αφού δεν έκαναν ούτε μιαν υποτυπώδη έστω κινητοποίηση κατά την ψήφιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το καλοκαίρι, τώρα έχουν αναλάβει «πρωτοβουλία» να ενημερώσουν οι ίδιοι και να πείσουν τους «θεσμούς», δηλαδή τους δανειστές, να δεχτούν να αλλάξουν τον Κώδικα με άλλα «ισοδύναμα» μέτρα ή έστω, να δεχθούν την αναστολή του για ένα εξάμηνο! Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα είναι διαδικαστικό-τεχνικό, είναι η δυσκολία εφαρμογής του νέου Κώδικα και όχι ουσιαστικό-πολιτικό, δηλαδή η αντιλαϊκότητα των διατάξεών του. Γι’ αυτό και υποβαθμίζουν τις διατάξεις για την αναγκαστική εκτέλεση. Μας κοροϊδεύουν! Δεν πιστεύουν σε κανέναν αγώνα! Απλώς ψάχνουν τρόπους να εκτονώσουν τις αντιδράσεις μας.

Οργανώνουμε παντού εστίες αντίστασης, μαζικοποιούμε τον αγώνα μας. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Επιτροπές Αγώνα, συλλογικές διαδικασίες.

Αποφασίζουμε παντού αποχή στις 3 Δεκέμβρη και συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Προχωράμε σε προειδοποιητική μαχητική αποχή μέσα στο Δεκέμβρη ενάντια στο νέο ΚΠολΔ, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των Δικηγορικών Συλλόγων και κλιμάκωση του αγώνα από την 1-1-2016.

Με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, με τους εργαζόμενους, τους άλλους μικρούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 3ης Δεκέμβρη, μαζί με το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s