Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα! Να μη φτάσει στη Βουλή το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα!
Μαζί με την εργατική τάξη και όλο το λαό
Ξεσηκωμός παντού για να τους σταματήσουμε
Να μη φτάσει στη Βουλή το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα
Για Δημόσια, Καθολική, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση

Το κυβερνητικό σχέδιο Κατρούγκαλου ισοπεδώνει δικαιώματα και κατακτήσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, που κερδήθηκαν μέσα από σκληρούς, αιματηρούς αγώνες της εργατικής τάξης. Διαπράττει την πιο σοβαρή, μέχρι σήμερα, πράξη ενός διαρκούς αντι-ασφαλιστικού εγκλήματος σε βάρος του λαού. Συνεχίζει και επεκτείνει τη σφαγή της Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει δρομολογηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η αντιασφαλιστική επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου αφορά όλο το λαό, εργαζόμενους και συνταξιούχους, άνεργους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τη νέα γενιά! Γι’ αυτό και πρέπει να πάρουν απάντηση, ενιαία – μαχητικά – αποφασιστικά!

Ειδικότερα, για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ προβλέπει :
Παραπέρα μείωση συντάξεων μέσω του υπολογισμού της κύριας σύνταξης με βάση όλο τον εργασιακό βίο, δραστική μείωση της επικουρικής σύνταξης, με προοπτική το μηδενισμό της.
Εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μέσω του υπολογισμού τους με βάση το φορολογητέο εισόδημα, σε ποσοστό 20% για την κύρια σύνταξη, 7,5% για την επικουρική σύνταξη, 6,95% για την υγειονομική περίθαλψη και 4% για το εφάπαξ, δηλαδή συνολικά 38,50%!!! Εισφορές 2.700 ευρώ ακόμα και στο μηδενικό εισόδημα! Το ποσό που αντιστοιχεί στην κύρια σύνταξη (20%) θα παρακρατείται από την ελάχιστη αμοιβή, δηλαδή στην πηγή. Οι εισφορές θα καταβάλλονται σε μηνιαία βάση.
Κατάργηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών για τους ασφαλισμένους της πρώτης πενταετίας.
Ενσωμάτωση του ΕΤΑΑ στο νέο ενιαίο υπερ-ταμείο ΕΦΚΑ με στόχο την παραπέρα ισοπέδωση παροχών και δικαιωμάτων προς τα κάτω και την αφαίμαξη των όποιων αποθεματικών έχουν απομείνει από τις προηγούμενες λεηλασίες.
Με λίγα λόγια, το σχέδιο της κυβέρνησης επιβάλλει την κυριολεκτική αρπαγή του εισοδήματος που με νύχια και με δόντια εξασφαλίζει σήμερα η πλειοψηφία των δικηγόρων, αν συνυπολογιστούν η φοροληστεία, με τη φορολόγηση σε 26% από το πρώτο ευρώ, το ΦΠΑ 23%, το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης, την προκαταβολή φόρου 75% για την επόμενη χρήση και 100% από του χρόνου. Το σύνολο εισφορο-ληστείας και φορο-ληστείας ανέρχεται στο 65% του εισοδήματος, χωρίς να υπολογίζουμε το 23% ΦΠΑ και χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα αφορά στο πραγματικό ή το τεκμαρτό εισόδημα με βάση τα διάφορα φορολογικά τεκμήρια, των οποίων αναμένεται νέα επέκταση. Αφήνει εντελώς απροστάτευτους τους μισθωτούς συναδέλφους, οι οποίοι ως δήθεν «συνεργάτες» θεωρούνται αυτοαπασχολούμενοι και, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, πληρώνουν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Σε αυτή την επίθεση:

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

με μαζικές διαδικασίες, επαναλαμβανόμενες γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Εξασφαλίζουμε τη συμμετοχή των ίδιων των δικηγόρων στη λήψη των αποφάσεων για τις μορφές των κινητοποιήσεων και την περιφρούρησή τους. Εξασφαλίζουμε τη συμμετοχή των μισθωτών συναδέλφων, χωρίς να κινδυνεύουν με απόλυση.

Συμπορευόμαστε με τις αγωνιστικές δυνάμεις επιστημονικών συλλόγων, συλλόγων εργαζομένων στο χώρο της Δικαιοσύνης. Συμπορευόμαστε με την εργατική τάξη, με το ΠΑΜΕ και τους λαϊκούς φορείς της φτωχής αγροτιάς, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων που θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συμβάλλουμε στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας για μια νικηφόρα πορεία στο δρόμο της ανατροπής.

Καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων που συνεχίζει να σκορπά διαχειριστικές αυταπάτες, συστήνοντας επιτροπές διαλόγου με την κυβέρνηση και διαμορφώνοντας υπομνήματα προς τους εκπροσώπους του κεφαλαίου και της ΕΕ, τους λεγόμενους «θεσμούς». Προαναγγέλλουν αποχή αόριστης διάρκειας χωρίς καμία προετοιμασία για την οργάνωση του αγώνα και μάλιστα ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, ακόμη και τώρα, αρνείται να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση. Είναι οι ίδιοι που εξυμνούν και εξωραϊζουν την ΕΕ, που προωθούν πακέτα ομαδικής ιδιωτικής ασφάλισης στους δικηγόρους, που καλλιεργούσαν αυταπάτες για τη διάσωση δήθεν των αποθεματικών των ταμείων με την επένδυσή τους σε διάφορα ομόλογα.

Η κυβέρνηση, με την ύπουλη προπαγάνδα περί δήθεν ισότητας και δικαιοσύνης, επιχειρεί να διασπάσει τους εργαζόμενους, να αποσπάσει την ανοχή και τη συναίνεσή τους στη σφαγή των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Κανείς δεν πρέπει να παγιδευτεί, γιατί:
Το «σπάσιμο» της σύνταξης, σε «εθνική» σύνταξη πείνας των 384 ευρώ και «ανταποδοτική» με αβέβαιο, αλλά συνεχώς μειούμενο ποσό, που έχει ήδη δρομολογηθεί με το Ν. 3863/2010 (Λοβέρδου/Κουτρουμάνου), δεν αποτελεί έκφραση δικαιοσύνης ούτε προστατεύει τους συναδέλφους με τα χαμηλότερα εισοδήματα. Αντίθετα, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί κυριολεκτικά σε συντάξεις πείνας για τους ασφαλισμένους με χαμηλά εισοδήματα.
Η αφαίμαξη του εισοδήματος της πλειοψηφίας των δικηγόρων με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, μέσω της εισφορο-ληστείας και της φορο-ληστείας, οδηγεί αντικειμενικά στον εξοβελισμό τους από το επάγγελμα, ευνοεί τη συγκέντρωση της ύλης στις λίγες μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και τους μεγαλοδικηγόρους.
Η επίθεση δεν αφορά μόνο τις συντάξεις, αλλά και την υγεία, την περίθαλψη, το φάρμακο, τα επιδόματα μητρότητας, την προστασία των αναπήρων κλπ.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των δικηγόρων την Πέμπτη 14/1/2016 και ώρα 12 το μεσημέρι στην Αθήνα

– Για να μείνει στα χαρτιά το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.
– Για άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των συντάξεων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επιστροφή, από το κράτος, των κλεμμένων και «κουρεμένων» αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.
– Για Δημόσια και Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, Δωρεάν Υγεία και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη.
– Για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές, που θα επιτρέψουν την ικανοποίηση των αναγκών μας με βάση τις υπαρκτές, σύγχρονες δυνατότητες του λαού μας.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s