Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Εκφράζουμε μαχητικά την αλληλεγγύη μας στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Για να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, που πήραν δυναμικά μέρος στις τελευταίες μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων, στις 4-2-2016. Με τη συμμετοχή μας, στείλαμε κι εμείς μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού κυβερνητικού σχεδίου-λαιμητόμου, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ο δρόμος της ταξικής πάλης, του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, είναι ο μονόδρομος και για εμάς, τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, με μικρά και μεσαία εισοδήματα, κόντρα στους «μονόδρομους» του κεφαλαίου και της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν.

Η «νέα» πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των επιστημόνων και των άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, που έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες, είναι άλλη μια «βελτιωμένη» κοροϊδία. Δεν αλλάζει ούτε κατά μία κεραία τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου που οδηγεί στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, τη δραστική μείωση των συντάξεων και των άλλων παροχών, την παραπέρα υποβάθμιση της Υγείας.

Οι προσωρινές, για μια τριετία, «εκπτώσεις» στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, που εξήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός και οι σχετικοί πίνακες που παρουσίασε, ανεξάρτητα από την αναξιοπιστία και την ανακρίβειά τους, ισοδυναμούν με αργό θάνατο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των βιοπαλαιστών δικηγόρων και άλλων επιστημόνων. Σοβαρές ευθύνες γι’ αυτόν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, επωμίζονται και οι ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων και των άλλων επιστημονικών φορέων, που συνεχίζουν να εστιάζουν την αντίδρασή τους στην έλλειψη «αναλογιστικών μελετών» και «ποσοτικοποιημένων στοιχείων», δέχονται τη λογική της «ανταποδοτικότητας» (αναλογία ασφαλίστρου παροχής), αποσιωπούν το πιο βασικό, ότι το κυβερνητικό σχέδιο κάνει σμπαράλια συνολικά την Κοινωνική Ασφάλιση, εξαντλώντας την κριτική τους αποκλειστικά σχεδόν στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, μπαίνοντας έτσι σε ένα άθλιο παζάρι μαζί της, όπως αποκαλύφθηκε και με το γνωστό πλέον non paper.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, με νέα ορμή και εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμή μας, για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό σχέδιο-καρμανιόλα, για την απόκρουση συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών, ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης και τους υποδεχόμαστε μαχητικά στην Αθήνα.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας! Η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, οδηγεί στην ανέχεια τους εργαζόμενους στην πόλη, στέλνει στην ανεργία τους νέους και τους επιστήμονες, κλείνει τα μαγαζιά και τα γραφεία των ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι αγώνας κατά της συνεχούς φοροληστείας που τσακίζει το λαό για να ενισχύονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Όσοι μιλούν για βελτιώσεις, με δήθεν διαλόγους, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!

– ΄Οχι στην επιχείρηση συκοφάντησης και απειλών σε βάρος των αγροτών, που εξαπέλυσε η κυβέρνηση!
– Να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να τους σταματήσουμε!

Υποδεχόμαστε την αγωνιζόμενη αγροτιά και συμμετέχουμε, μαζί με τους εργαζόμενους της Αττικής σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη και ωρα 5 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στον κοινό αγώνα και την αλληλεγγύη εργατών-αγροτών
το Σάββατο 13 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια

 

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s