Δεν νομιμοποιούμε τα βάρβαρα αντιασφαλιστικά-φορομπηχτικά μέτρα. Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε την περασμένη Κυριακή με μια άθλια διαδικασία για να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις, τον αντιασφαλιστικό νόμο-λαιμητόμο που δίνει ένα καίριο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, καθώς και ένα νέο αντιλαϊκό φορομπηχτικό πακέτο. Την ίδια ώρα, με το νέο αναπτυξιακό νόμο που έδωσε στη διαβούλευση, δίνει νέες φοροαπαλλαγές και δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική της κυβέρνησης: Τσάκισμα του λαού από τη μια, στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων από την άλλη! Προσπαθεί να κρύψει απ’ τους εργαζόμενους και το λαό τα βάρβαρα μέτρα που πέρασε και τα άλλα που έχει δεσμευτεί άμεσα να πάρει (νέο πακέτο φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων με αύξηση ΦΠΑ και άλλων χαρατσιών, αυτόματος «κόφτης» δαπανών που περιλαμβάνει νέα μείωση μισθών και συντάξεων, παράδοση των δανείων στα funds, με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις στη λαϊκή περιουσία κλπ.) και έχει το θράσος να πανηγυρίζει για την πιθανή «ελάφρυνση» του χρέους, από την οποία, ακόμη κι αν υπάρξει, δεν πρόκειται να ωφεληθεί ο λαός. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται: Κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, βασισμένη στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων!

Συνένοχοι στο έγκλημα είναι και όλα τα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.) που ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση το τρίτο και ακόμη χειρότερο μνημόνιο το περασμένο καλοκαίρι, που θεσμοθέτησαν τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, σε εφαρμογή και συνέχεια των οποίων είναι και ο τελευταίος νόμος και τσακώνονται σήμερα με την κυβέρνηση για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι συνέπειες στους δικηγόρους και ο ρόλος των ηγεσιών των μεγάλων δικηγορικών συλλόγων, της συντονιστικής και της ολομέλειας των προέδρων

Οι δικηγόροι με χαμηλά εισοδήματα, πλήττονται βάναυσα και αυτοί από την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, τις δυσβάσταχτες εισφορές, το πετσόκομμα των συντάξεων και των παροχών, τη νέα φοροεπιδρομή στο συνεχώς συρρικνούμενο εισόδημά τους. Τα προπαγανδιστικά τερτίπια της κυβέρνησης περί δήθεν ελάφρυνσής τους δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι ηγεσίες του χώρου μας, έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν έναν ιδιαίτερα επιζήμιο ρόλο για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων. Έχουν τεράστιες ευθύνες για το περιεχόμενο που έδωσαν στην τετράμηνη αποχή και τις κινητοποιήσεις μας: Αντί να επιμείνουν στην απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου, αντί να αγωνιστούν για την υπεράσπιση και διεύρυνση της κοινωνικής ασφάλισης, αντί να συντονίσουν τα αιτήματα και τους στόχους μας με τα αντίστοιχα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, προχώρησαν σε ένα άθλιο παζάρι με την κυβέρνηση αλλά και τους λεγόμενους «θεσμούς», για λογαριασμό στην πραγματικότητα των συμφερόντων των μεγαλοδικηγόρων και των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών, διαπραγματευόμενοι το ύψος της εισφορολεηλασίας και αποδεχόμενοι τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Στον ίδιο δρόμο συνεχίζουν σταθερά και σήμερα, μετά την ψήφιση του νόμου, ασκώντας κριτική ότι δεν υπηρετεί την αντιδραστική λογική της «ανταποδοτικότητας», ζητώντας από την κυβέρνηση να κάνει δεκτές δύο τροπολογίες-κοροϊδία για τη δήθεν «ελάφρυνση» των εισφορών και το χειρότερο, μία τροπολογία για την ίδρυση «επαγγελματικού» ταμείου επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ, δηλαδή παραπέρα ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης και ουσιαστικά ιδιωτικοποίησή της. Άξιος πραγματικά ο ρόλος τους στην υπηρεσία των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της ΕΕ και των επιδιώξεων των ασφαλιστικών εταιρειών!

Ο δρόμος των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με χαμηλά εισοδήματα: Συσπείρωση, ρήξη, ανατροπή!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και από την ίδια μας την πείρα, επιβεβαιώνεται ότι ο δικός μας «μονόδρομος» είναι ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα απέναντι στην βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα και τις άλλες ριζοσπαστικές συσπειρώσεις του λαού μας, στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής με την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της, το κεφάλαιο και την εξουσία του, που το μόνο που «προσφέρουν» είναι φτώχεια και εξαθλίωση για το λαούς, πόλεμο και προσφυγιά. Είναι η συσπείρωσή μας σε επιτροπές αγώνα, ο απεγκλωβισμός μας από τις συμβιβασμένες ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων, η συνέχιση της πάλης μας με διάφορες εναλλασσόμενες μορφές, με στόχους και αιτήματα που ανταποκρίνονται πραγματικά στις δικές μας σύγχρονες ανάγκες:
> Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική. Κατάργηση του τελευταίου νόμου-λαιμητόμου της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες, με σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Ασφαλιστικές εισφορές μόνο για τη σύνταξη που θα καταβάλλεται κατά τα 2/3 από το κράτος (ή τον εργοδότη για τους μισθωτούς) και το 1/3 από τον αυτοαπασχολούμενο ή το μισθωτό, χωρίς κλιμακώσεις και αυξήσεις, με πραγματική ελάφρυνση των νέων.
> Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.
> Αφορολόγητο 20.000 ευρώ ατομικά και 40.000 ευρώ οικογενειακό για όλους. Κατάργηση των εξοντωτικών τεκμηρίων διαβίωσης. Καμία αύξηση ΦΠΑ. Κατάργησή του στις δικηγορικές υπηρεσίες καθώς και του τέλους επιτηδεύματος.
> Κατάργηση του νέου αντιδραστικού Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας Καμιά κατάσχεση της λαϊκής περιουσίας από Τράπεζες και Δημόσιο. Συντονισμός δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, συμβολαιογράφων μαζί με τις λαϊκές οργανώσεις για το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια των Τραπεζών.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s