Για τη νέα απόρριψη των αιτήσεων αναστολής της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ.

Αποτελεί πρόκληση για κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, η νέα απόρριψη των αιτήσεων αναστολής της Ηριάννας Β.Λ και του Περικλή Μ. από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών, με μοναδικό “αποδεικτικό” στοιχείο …μισό γενετικό αποτύπωμα!

Η εμμονή της Δικαιοσύνης σε τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που στερούν άδικα την ελευθερία σε νέους ανθρώπους, ποινικοποιώντας ουσιαστικά και τιμωρώντας τις κοινωνικές σχέσεις τους, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν.

Βαριές ευθύνες επωμίζεται και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κροκοδείλια τα δάκρυά του για τις συγκεκριμένες αποφάσεις, αφού όχι μόνο διατηρεί άθικτο το σχετικό κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και το εμπλουτίζει συνεχώς, στα πλαίσια και των αντιδραστικών κατευθύνσεων, αποφάσεων, οδηγιών κλπ. της ΕΕ. Αντί να καταργήσει τον “τρομονόμο”, όπως είχε εξαγγείλει όταν ήταν στην αντιπολίτευση, σχεδιάζει την τροποποίηση των άρθρων 187 και 187Α του ΠΚ, με την προσθήκη και άλλων, ιδιαίτερα επικίνδυνων για τις λαϊκές ελευθερίες διατάξεων, που ποινικοποιούν ακόμη και τη δημόσια έκφραση γνώμης.

Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, που δίνει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες στις διωκτικές και δικαστικές αρχές -μεταξύ αυτών και για τη λήψη, αξιοποίηση και χρήση του γενετικού αποτυπώματος (DNA)- αποτελεί τη βάση για τις αυταρχικές διώξεις και καταδίκες ανθρώπων, όπως των συγκεκριμένων, που τους τυλίγουν κυριολεκτικά σε μια κόλλα χαρτί.

Αποδεικνύεται για μιαν ακόμη φορά ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, συνοδεύεται πάντοτε από την ένταση του αυταρχισμού, την καταπάτηση και τη συρρίκνωση λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, καλεί τους συναδέλφους να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ., την κατάργηση του αυταρχικού νομοθετικού πλαισίου, στο οποίο στηρίζονται τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις

Καλεί τους δικηγορικούς συλλόγους να πάρουν άμεση και σαφή θέση γι’ αυτό το σοβαρό ζήτημα, που ανοίγει νέους, επικίνδυνους δρόμους για τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s