Καταγγελία για τη θρασύδειλη επίθεση χρυσαυγιτών σε βάρος συναδέλφου

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» καταγγέλλει την άγρια και άνανδρη επίθεση ξυλοδαρμού που δέχτηκε την 1η Νοεμβρίου 2017, έξω από το κτίριο του Εφετείου Αθηνών, η συνάδελφος Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Σε αντίθεση με την ηγεσία του ΔΣΑ, που «θα επανέλθει όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου», εμείς, όπως και κάθε τίμιος και ειλικρινής δικηγόρος, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, γνωρίζουμε με βεβαιότητα τους δράστες και τα κίνητρά τους και δεν διστάζουμε να τους κατονομάσουμε.

Είναι οι ίδιοι θρασύδειλοι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής, με τα μαύρα μπλουζάκια και τα τατουάζ των μαιάνδρων, τάγματα εφόδου με ναζιστικές ιαχές και ρατσιστικές κραυγές, που δολοφονούν αγωνιστές, αντιφασίστες, στήνουν ενέδρες σε εργάτες συνδικαλιστές, χτυπούν άγρια μετανάστες εργάτες και πρόσφυγες. Οι ίδιοι θρασύδειλοι, μαύρο μπουλούκι μπόχας και δυσωδίας απέναντι σε ανυπεράσπιστες γυναίκες, επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια τη συνάδελφο δικηγόρο, καθώς και μία άλλη γυναίκα. Κίνητρο της εγκληματικής τους δράσης είναι η ναζιστική τους ιδεολογία και το φασιστικό τους μένος.

Το επεισόδιο έγινε έξω από το καλά φυλασσόμενο κτίριο του Εφετείου Αθηνών, ιδιαίτερα μάλιστα κατά τις ημέρες διεξαγωγής της δίκης, κάτω από το «άγρυπνο βλέμμα» ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που δεν «μπόρεσαν» να εντοπίσουν τους υπαίτιους και να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Όπως κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, η ανοχή τους συνεχίζει να είναι προκλητική. Η κυβέρνηση φέρει σοβαρές ευθύνες για την ανενόχλητη εγκληματική δράση χρυσαυγίτικων και άλλων φασιστικών συμμοριών.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε, λοιπόν!

Η καταδίκη της επίθεσης πρέπει να είναι βροντερή και ορισμένη, χωρίς αστερίσκους και υπεκφυγές. Τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις, από την αντίστοιχη αγωνιστική στάση ενάντια στο φασισμό, εκφράζοντας την απαίτηση να συλληφθούν άμεσα και να τιμωρηθούν οι δράστες. Η καταδίκη της χρυσαυγίτικης τραμπούκικης επίθεσης θα άξίζε μιας ημέρας αποχή από τα καθήκοντά μας, όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι η επίθεση αυτή βρίσκει απέναντι της κάθε πραγματικά τίμιο δικηγόρο, αυτόν που δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για το χαμηλό εισόδημά του, αυτόν που με βάση τη συνείδηση και τα συμφέροντά του βρίσκεται στην ίδια όχθη με τους εργαζόμενους και το λαό απέναντι στο τέρας του φασισμού και τα στηρίγματά του. Γι’ αυτό και αναγνωρίζει στον εαυτό του μονάχα το ρόλο του υπερασπιστή των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων και όχι του υπερασπιστή ή ακόμη χειρότερα του μάρτυρα υπεράσπισης υπέρ των φασιστών τραμπούκων και δολοφόνων, όπως διάφοροι άλλοι που τολμούν να διεκδικούν και την ψήφο μας στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές.-

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s