Δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές και νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – Η στάση της πλειοψηφίας των ΔΣ ΔΣΑ και ΔΣΠ για την αποχή στις 18 Φλεβάρη: Προφάσεις εν αμαρτίαις…

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Επαναλαμβάνουμε την αυτονόητη εναντίωσή μας στην απαράδεκτη επαναφορά του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, που μεθοδεύθηκε από την κυβέρνηση με την σχετική τροπολογία στον Ν. 4640/2019 και είναι, άλλωστε, εκτός των άλλων, αντισυνταγματική. Καλούμε την πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων να εκφράσει απερίφραστα την καταδίκη της απαράδεκτης και αντιλαϊκής αυτής ρύθμισης και να ζητήσει μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις την κατάργησή της.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, οφείλουμε να καταγγείλουμε την υποκρισία των ηγεσιών στους Δικηγορικούς  Συλλόγους Αθήνα και Πειραιά, διότι:

Περιφέρουν τα  κροκοδείλια δάκρυά τους για το αγωγόσημο, που εισήχθη ΑΚΡΙΒΩΣ με το Νόμο περί διαμεσολάβησης που στηρίζουν. Έχουν συγκροτήσει Κέντρα Διαμεσολάβησης, συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση της διαμεσολάβησης και διοργανώνουν φιέστες. Υπονομεύουν με τη στάση τους τόσο την ουσιαστική ενημέρωση των συναδέλφων για τον χαρακτήρα των σχετικών ρυθμίσεων, όσο και την συλλογική έκφραση της εναντίωσης στον απαράδεκτο και αντιδραστικό θεσμό που συνιστά μορφή ιδιωτικοποίησης της δικαιοσύνης.

Αποκρύπτουν ότι αγωγόσημο και διαμεσολάβηση αποτελούν ενιαία δεσμίδα ρυθμίσεων, που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Όσοι αναγκάζονται να προσφεύγουν σε αυτήν ήδη επιβαρύνονται με πλήθος παραβόλων, τελών κλπ. και τώρα υποχρεώνονται επί της ουσίας να στρέφονται στη διαμεσολάβηση, όπως άλλωστε κυνικά ομολογείται στην αιτιολογική έκθεση της σχετικής τροπολογίας του Ν. 4640/2019!

Η υποκρισία τους δεν έχει όρια!

Η πλειοψηφία στα Δ.Σ. των δύο Συλλόγων αποφάσισαν αποχή των δικηγόρων στις 18.02.2020, με αίτημα απλώς την κατάργηση του αγωγόσημου! Όμως, η 18η Φλεβάρη είναι ημέρα 24ωρης γενικής απεργίας για το αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο, στην οποία έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα, η ΑΔΕΔΥ αλλά και εκατοντάδες φορείς και οργανώσεις για την διεκδίκηση δημόσιας, καθολικής, υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Από τη μια πλευρά, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ την πρόταση του Συμβούλου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων, να κηρύξει αποχή αυτή τη μέρα για το Ασφαλιστικό και τη συμμετοχή των δικηγόρων στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στο νόμο λαιμητόμο Κατρούγκαλου –Βρούτση, με το επιχείρημα ότι η αποχή για το ζήτημα αυτό δεν είναι ώριμη, και ότι αφού δεν υπάρχει ακόμα κατατεθειμένο νομοσχέδιο! Σκέτη κοροϊδία δηλαδή!

– Από την άλλη πλευρά, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΠ ΑΡΝΗΘΗΚΕ προκλητικά την πρόταση του Συμβούλου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων να συζητηθεί καν στο Δ.Σ. της 11.02.2020 η ενημέρωση και αγωνιστική κινητοποίηση των Δικηγόρων Πειραιά σχετικά με το αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Δεν είναι απλά ότι δεν βγάζουν κιχ για το έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση και το Νόμο Κατρούγκαλου –  Βρούτση, που κονιορτοποιεί τις συντάξεις χιλιάδων συναδέλφων μας, όπως και την πρόσβασή τους στις όποιες παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας είχαν μείνει όρθιες. Με τη στάση τους στηρίζουν τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, που αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων, μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση και ρίσκο! Γι’ αυτό και πανηγύριζαν για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, την οποία αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ για να «μακιγιάρει» το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, συμβάλλουν αποφασιστικά στην υλοποίηση της ουσίας της αντιασφαλιστικής επίθεσης, ζητώντας Επαγγελματικά Ταμεία, στηρίζοντας την ιδιωτικοποίηση και την ανταποδοτικότητα στην ασφάλιση, και με την επαναφορά των ασφαλιστικών κλάσεων!

Καλούμε την πλειοψηφία όλων των συναδέλφων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, να συναντηθούμε στον δρόμο στις 18 Φλεβάρη μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άλλους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, μαζί με όλο τον λαό που πλήττεται από την επίθεση τόσο την Κοινωνική Ασφάλιση, όσο και με τις αντιδραστικές αλλαγές στην Δικαιοσύνη, μακριά από κλειστές πόρτες και αποστειρωμένες συνεδριάσεις των πλειοψηφιών των Διοικητικών Συμβουλίων ΔΣΑ και ΔΣΠ!

Καλούμε τους μισθωτούς συναδέλφους να απεργήσουν και να συγκρουστούν με το επικίνδυνο ιδεολόγημα ότι τάχα είναι συνεργάτες και δεν έχουν δικαίωμα στην απεργία!

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους να συμμετέχουν αποφασιστικά στην απεργιακή συγκέντρωση.

Στις 18 Φλεβάρη απεργούμε!

Συμμετέχουμε μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση!

10.30 π.μ. στα Προπύλαια

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s