Οι ανάγκες μας δε χωρούν σε επιδόματα πτωχοκομείου! Ο αγώνας συνεχίζεται… Δεν θα πληρώσουμε ξανά τη νέα κρίση!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2-4-2020

Σήμερα στις 10:00 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας συνδικαλιστών από τις Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Οι συνδικαλιστές είχαν ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να πάρουν απαντήσεις σε σχέση με τα δίκαια αιτήματα για άμεσα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των μισθωτών με εξαρτημένη εργασία που πληρώνονται με «μπλοκάκι».

Κανείς πολιτικός ούτε υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Εργασίας, δε δέχτηκε να συναντήσει εκπροσώπους ή έστω να παραλάβει το υπόμνημα με τα αιτήματα. Αντίθετα η ηγεσία του υπουργείου επιστράτευσε τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να παρεμποδίσουν την παράσταση και να ελέγξουν εάν οι συνδικαλιστές έχουν τις απαιτούμενες άδειες για να παρίστανται στο Υπουργείο! Αντίστοιχη παράσταση πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου και πάλι υπήρξε άρνηση συνάντησης.

Οι Επιτροπές Αγώνα απαιτούν άμεσα το επίδομα των 800 Ευρώ και στήριξη μισθωτών, μισθωτών με «μπλοκάκι» & αυτοαπασχολούμενων για όσο διαρκεί η κρίση, καθώς τα κρατικά κονδύλια για έκτακτες ενισχύσεις δεν είναι δωρεά ούτε κυβερνητική «παροχή». Είναι χρήματα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων από τη βαριά άμεση και έμμεση φοροληστεία στο εισόδημά τους, με τα οποία στηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Επιπλέον οι Επιτροπές Αγώνα επιστημόνων καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό της «στήριξης» μέσω των voucher των 600 ευρώ που μοιράζει αντίστοιχα σχεδόν 500€ ανά επιστήμονα στους ομίλους των ιδιωτικών ΚΕΚ –κολλεγίων.

Οι Επιτροπές καλούν τους συναδέλφους να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα για τις ερχόμενες κινητοποιήσεις, να δώσουν τη μάχη αποκάλυψης της πολιτικής κυβέρνησης –επιχειρηματικών ομίλων εμπαιγμού αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών. Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:                                                                                                                       

– Να δοθεί άμεσα το έκτακτο επίδομα των 800 €, για όσο διαρκεί η έκτακτη ανάγκη, σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους & μισθωτούς με ΔΠΥ

– Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων,για το επόμενο τετράμηνο.

– Να ανασταλεί η καταβολή κάθε είδους φορολογικών υποχρεώσεων, όπως από ρυθμίσεις, ΦΠΑ κ.λπ., για το επόμενο τετράμηνο. Να θεσπιστεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να καταργηθεί η προκαταβολή φόρου. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ.

– Να μπει φραγμός στις απολύσεις. Να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των μισθωτών συναδέλφων, που δεν είναι «συνεργάτες» αλλά εργαζόμενοι.

– Να υπαχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι στα μέτρα για τη μείωση του ενοικίου της επαγγελματικής στέγης, όπως ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν αναστείλει  τη δραστηριότητά τους.

– Να ανασταλεί η πληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες για όλους τους δανειολήπτες, ανεξάρτητα εάν είναι ενήμεροι ή όχι.

– Να ανασταλούν, για όσο διάστημα χρειαστεί, προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

-Όλα τα έκτατα μέτρα (άδειες ειδικού σκοπού, έκτακτα επιδόματα, απαγόρευση απόλυσης, ασφαλιστική κάλυψη κ.λπ.) που αφορούν τους εργαζόμενους με τυπική μισθωτή σχέση εργασίας να περιλάβουν και τους εργαζόμενους που αμείβονται με «μπλοκάκι»

-Κατάργηση του άρθρου 12 της ΠΝΠ που ανοίγει το δρόμο για την επίταξη απεργών. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. Απαγόρευση των απολύσεων την περίοδο των έκτακτων μέτρων.

– Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας στο πλαίσιο της εργοδοτικής ευθύνης. Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κ.λπ.) να διατεθούν με ευθύνη της εργοδοσίας. Να παταχτεί η αισχροκέρδεια.

Αναγκαία προϋπόθεση και απόλυτη προτεραιότητα:

-Να καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία και σε όλες τις δομές Υγείας με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων ΠΦΥ, να δοθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας στους υγειονομικούς με ευθύνη του κράτους, να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές, κλίνες ΜΕΘ και εργαστήρια.

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ & ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

(Μηχανικών –Δικηγόρων –Οικονομολόγων)

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s