Όχι στον κοινωνικό αυτοματισμό! Με κοινό αγώνα και ταξική αλληλεγγύη, διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική.

Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε την αποπροσανατολιστική συζήτηση και αντιπαράθεση που έχει ανοίξει για την «εξυπηρέτηση των δικηγόρων στις δημόσιες υπηρεσίες», καθώς και τη μηνυτήρια αναφορά δικηγόρου σε βάρος δικαστικού υπαλλήλου, η οποία μάλιστα κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΔΣΑ, με αφορμή περιστατικό στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό και τη βασιμότητά του ή όχι, οι αυτοαπασχολούμενοι & μισθωτοί δικηγόροι και οι δικαστικοί υπάλληλοι από κοινού πρέπει να ξεφύγουμε από κάθε είδους λογική «αντιμαχίας» και κοινωνικού αυτοματισμού, πολύ περισσότερο ποινικοποίησης των μεταξύ μας συμπεριφορών.

Η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, με το κάλεσμα προς τους δικηγόρους για μαζική κατάθεση μηνύσεων σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα προς το σκοπό εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας, είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί στη συνείδηση όλων μας.

Το ίδιο απαράδεκτη είναι και η τελευταία απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΔΣΑ, που κάνει «υποδείξεις» και τελικά επιχειρεί να θέσει εμπόδια στις κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων με τα δίκαια αιτήματα για προσλήψεις και μέτρα προστασίας της υγείας. Φτάνει ακόμα και να ζητά την προώθηση των αντιδραστικών μέτρων της αξιολόγησης, δηλαδή των μέτρων εκείνων που οδηγούν σε απολύσεις και τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς και έχουν καταδικαστεί διαχρονικά από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και από το εργατικό κίνημα συνολικότερα.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ!

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Η πλειοψηφία των δικηγόρων, αυτοί που βρισκόμαστε κάθε μέρα στα δικαστήρια και της δημόσιες υπηρεσίες και όχι πίσω από τα πολυτελή μας γραφεία στα διαμερίσματα του Κολωνακίου, αντιμετωπίζουμε καθημερινά έναν Γολγοθά, που οφείλεται στα τεράστια κενά, την υποχρηματοδότηση, την αντιλαϊκή πολιτική που επιφυλάσσει την γραφειοκρατία σε βάρος του λαού και την απλοποίηση κάθε διαδικασίας υπέρ των μεγάλων επενδυτών.

Οι εργαζόμενοι δημόσιοι και δικαστικοί υπάλληλοι αντιμετωπίζουμε κι εμείς τις συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, εκτεθειμένοι στην παντελή έλλειψη προστασίας και μέτρων υγιεινής για την προφύλαξή μας από την πανδημία, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή για την παροχή της εργασίας μας, αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις που οδηγούν σε εντατικοποίηση και εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς, την ίδια ώρα που οι μισθοί μας έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζονται αντιδραστικές διαδικασίες αξιολόγησης σε βάρος μας και επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας δημιουργώντας μεγάλη ανασφάλεια.

Αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι και εργαζόμενοι δημόσιοι και δικαστικοί υπάλληλοι έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Μαζί, σε συντονισμό και με κοινή δράση, πρέπει να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Σ’ αυτή τη βάση, άλλωστε, χτίζεται ο αλληλοσεβασμός και η σωστή συμπεριφορά εκατέρωθεν.

Όσοι, αντί αυτών, προωθούν ψεύτικους αντιπαραθετικούς διαχωρισμούς ανάμεσά μας, συσκοτίζουν την πραγματική αιτία των προβλημάτων για την κατάσταση στις δημόσιες και τις δικαστικές υπηρεσίες, υπονομεύουν την αγωνιστική διεκδίκηση και κάθε προσπάθεια κοινής δράσης, αθωώνουν τις κυβερνητικές ευθύνες και υπηρετούν στην πραγματικότητα την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι φωνές που πρέπει να απομονωθούν και να αποκρουστούν.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εγκληματικές και στρέφονται σε βάρος όλων μας , όλων των εργαζομένων και του λαού. Από κοινού με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ψήφισαν τα αντιλαϊκά μέτρα, προωθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Έπαιξαν στον τζόγο των μεγάλων συμφερόντων των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών εταιρειών και των εφοπλιστών, της θυσίες μας και συνεχίζουν να μας κουνάνε το δάχτυλο περί ατομικής ευθύνης. Δεν έχουν λάβει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την ασφαλή λειτουργία των χώρων εργασίας, των σχολείων, των μέσων μαζικής μεταφοράς, των δικαστηρίων. Τώρα απειλούν ξανά με lockdown και επιβάλλουν την αντιδραστική μορφή της τηλεργασίας για ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

ΩΣ ΕΔΩ!

ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Με ενότητα και αλληλεγγύη, δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα για:

– Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

– Να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία των δικαστηρίων και των δημοσίων υπηρεσιών. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων και να καλυφθούν τα τεράστια κενά με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να προσληφθούν γιατροί υπηρεσίας στα δικαστήρια. Όχι στην εγκατάσταση security στα δικαστήρια, πολύ περισσότερο στη μονιμοποίησή τους μετά την έκτακτη συνθήκη της πανδημίας.

– Προστασία του εισοδήματός μας. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.

– Να αποσυρθούν οι νέες προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στη δικαιοσύνη. Προστασία της λαϊκής κατοικίας.

– Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s