Για το πάρτυ του Δ. Βερβεσού

Για το πάρτυ του Προέδρου του ΔΣΑ Δ. Βερβεσού έχουν ήδη γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Εάν οι μέρες ήταν διαφορετικές, θα ήταν ίσως ένα αδιάφορο, κακόγουστο γεγονός.

Ωστόσο, στις σημερινές συνθήκες, η πρόκληση από τις εικόνες είναι αναντίρρητη, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη στάση και τις δηλώσεις του Προέδρου και της πλειοψηφίας του ΔΣ όλη την προηγούμενη περίοδο, που αναμασούσαν την κυβερνητική προπαγάνδα, αφήνοντας απροστάτευτη την υγεία και το εισόδημα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων.

Αντίστοιχα, το ίδιο αναντίρρητος είναι και ο αποπροσανατολισμός που επιχειρείται, με αφορμή το πάρτυ, αυτές τις κρίσιμες ώρες. Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της, ας ασχοληθούν με τα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, στα νοσοκομεία, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα δικαστήρια. Ας ασχοληθούν με τα μέτρα στήριξης για την πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, που αντιμετωπίζουν μια σειρά οξυμένα προβλήματα.

Στον χώρο των δικηγόρων, έσπευσαν να τοποθετηθούν πολλοί. Ορισμένοι είπαν ότι προσβάλλεται το δικηγορικό σώμα και απαιτούν τη συγγνώμη του Προέδρου του ΔΣΑ. Άλλοι μίλησαν για τον καπετάνιο που χρειάζεται στήριξη στη φουρτούνα. Μια διευκρίνιση, λοιπόν, είναι απαραίτητη: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο «σώμα» ούτε πλέουμε στο ίδιο καράβι! Δύο κόσμοι, εκ διαμέτρου αντίθετοι: Για τον ένα κόσμο, μιλούν από μόνες τους οι εικόνες του πάρτυ. Για τον άλλο κόσμο, της αξιοπρέπειας και του αγώνα, θα μιλήσουν τα πανό και τα συνθήματα στην απεργία της 26ης Νοέμβρη, από τους δικηγόρους που -μέσα από το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων και τις Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων- συμπορεύονται με το εργατικό κίνημα, διεκδικούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς επιστήμονες, μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός τους και υπερασπίζονται τις συνδικαλιστικές και λαϊκές ελευθερίες.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s