Η καταστολή και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν!

Ακόμα ένα επεισόδιο της όξυνσης του αυταρχισμού και της καταστολής είναι η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, που επιβλήθηκε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για το διάστημα από 26.1.2021 μέχρι 1.2.2021. Για άλλη μια φορά με το πρόσχημα της πανδημίας, στο στόχαστρο βρίσκονται οι προγραμματισμένες και δημοσιοποιημένες κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Κεφάλαιο και κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι οι φοιτητές είναι αγανακτισμένοι κι έχουν το δίκιο το μέρος τους! Ξέρουν καλά ότι οι συγκεντρώσεις τους θα είναι μαζικές και μαχητικές, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, όπως πάντα! Γι’ αυτό και καταφεύγουν στην γνωστή «συνταγή» τους: Στην καταστολή και την τρομοκρατία!

Έχουν ξεκάθαρο σχέδιο: Αφού δεν κατάφεραν να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, προσδοκούν να οδηγηθεί ο λαός στην απογοήτευση, να υποταχθεί στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάκαμψης με σκυμμένο το κεφάλι.

Δεν θα τους περάσει! Στις δύσκολες και ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, το εργατικό κίνημα, το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα συνολικά, θα τους χαλάσει τα σχέδια!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και του locκdown και παρά τις απαράδεκτες απαγορεύσεις της κυβέρνησης, αναπτύχθηκαν μία σειρά αγώνες του λαού μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Οργανώθηκαν απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων, σε χώρους δουλειάς και ευρύτερα, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ενάντια στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, σε μειώσεις μισθών, απολύσεις κ.ά. Σημαντικοί σταθμοί ήταν οπωσδήποτε ο αγωνιστικός εορτασμός του Πολυτεχνείου, η πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη, η ημέρα μνήμης στην επέτειο από την ψυχρή δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς. Πηγή αγωνιστικής ανάτασης και αισιοδοξίας ήταν οι μαθητικές κινητοποιήσεις, στην διεκδίκηση για την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων στα πλαίσια εκδήλωσης του νέου κύματος πανδημίας και την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων.

Πώς απάντησε η κυβέρνηση στους δίκαιους αγώνες και τα αιτήματα του λαού;

Με παντελή απουσία μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας στο όνομα της περιβόητης ατομικής ευθύνης. Με προώθηση της αντιλαϊκής της ατζέντας και νέους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους. Με απαγόρευση συναθροίσεων και άγρια καταστολή, πρόστιμα, προσαγωγές, συλλήψεις και ποινικές διώξεις, ακόμη και δικηγόρων που εκτελούσαν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το “κράτος δικαίου” δεν χωράει τις διεκδικήσεις για υγεία, εργασία και παιδεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών του λαού μας! Χωράει, ωστόσο, την ασφυκτική καταστολή κάθε φωνής διεκδίκησης, τη συνεχή δημιουργία ειδικών αστυνομικών σωμάτων, όπως πανεπιστημιακή αστυνομία σε άδειες σχολές, ειδικό αστυνομικό σώμα για τις συγκοινωνίες, «τα μπλε στρουμφάκια» για τις διαδηλώσεις… Χωράει τις αύρες νερού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις κάμερες παρακολούθησης στις στολές των αστυνομικών της κυβέρνησης της ΝΔ… Χωράει την περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος… Χωράει την ποινικοποίηση των αγώνων κατά των πλειστηριασμών και τα δακρυγόνα μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών… Χωράει τις ποινικές διώξεις κατά νεολαίων και φοιτητών για τις συμβολικές του διαμαρτυρίες στο άγαλμα του μακελάρη των λαών Τρούμαν, τα χημικά έως και μέσα στον σταθμό του ηλεκτρικού σταθμού στο Υπουργείο Παιδείας για τη διάλυση μαθητικής συγκέντρωσης, τις δεκάδες εκκρεμείς δικογραφίες σε βάρος ανήλικων μαθητών ανά την χώρα για τις καταλήψεις με το αδίκημα της “διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας”… κ.ο.κ.

Αποκαλύπτεται πλέον πιο καθαρά, σε κάθε σκεπτόμενο και καλοπροαίρετο άνθρωπο, ότι αυτό είναι το «κράτος δικαίου» τους, το δικό τους αστικό κράτος, που από κοινού υπηρετούν -παρά τις διαφορές τους- ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα. Είναι αυτό που αναγορεύει τον αγωνιζόμενο λαό ως «εχθρό» και τις κινητοποιήσεις του ως «φυτώρια εγκληματιών». Και βέβαια ότι αυτή είναι η “δημοκρατική” ΕΕ, η δική τους ένωση του κεφαλαίου, που πίνουν νερό στο όνομά της. Είναι αυτή της μαζικής καταστολής και του φακελώματος των λαών, του κυνηγητού των μεταναστών, της ποινικοποίησης του “ριζοσπαστισμού”, του αντικομμουνισμού.

Αλλά και ότι η Δικαιοσύνη, ως βασικός θεσμός του αστικού κράτους, δεν είναι “τυφλή”. Εφαρμόζει και υλοποιεί τους αντιλαϊκούς νόμους. «Καλοβλέπει» προς την μεριά της κυρίαρχης τάξης, αυτής που απομυζεί την εργασία και τον μόχθο του λαού.

Είναι γι’ αυτό καθήκον κάθε ριζοσπάστη δικηγόρου να αξιοποιεί τις νομικές του γνώσεις για την προάσπιση των αγώνων και διεκδικήσεων των εργαζόμενων, απέναντι στην επικίνδυνη ενίσχυση του αντιδραστικού νομικού πλαισίου και την εντεινόμενη επιθετικότητα σε λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ!

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ!

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Το μέλλον ανήκει στους εργαζόμενους και τη νεολαία που αγωνίζονται!

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s