Προκλητική απόφαση της κυβέρνησης για εκδίκαση των αγωγών κατά των απεργιών των εργαζομένων

Καταγγέλλουμε την προκλητική και επιλεκτική απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει από την γενική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων στις λεγόμενες περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου (Αττική κλπ.), την εκδίκαση των αγωγών στα πολιτικά δικαστήρια κατά των απεργιών των εργαζομένων, όπως προβλέπεται στην τελευταία κ.υ.α. για τα έκτακτα μέτρα για το διάστημα από 16.3.2021 μέχρι 22.3.2021.Καταγγέλλουμε την προκλητική και επιλεκτική απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει από την γενική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων στις λεγόμενες περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου (Αττική κλπ.), την εκδίκαση των αγωγών στα πολιτικά δικαστήρια κατά των απεργιών των εργαζομένων, όπως προβλέπεται στην τελευταία κ.υ.α. για τα έκτακτα μέτρα για το διάστημα από 16.3.2021 μέχρι 22.3.2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαίρεση αυτή είναι μία από τις τρεις μόνο εξαιρέσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του νέου αυστηρού lockdown στα δικαστήρια!

Πρόκειται ουσιαστικά για μία φωτογραφική διάταξη, κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα της εργοδοσίας, με δεδομένη την εξαγγελία μιας σειράς απεργιών σε κρίσιμους κλάδους λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί πλέον σε αυτούς, με τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και την εργοδοτική επίθεση στους εργαζόμενους να χτυπάνε κόκκινο.

Αποτελεί ακόμα έναν κρίκο της καταστολής και του αυταρχισμού, που εντείνεται σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι με τα χαμηλότερα εισοδήματα βιώνουμε κι εμείς τον εμπαιγμό της αντιλαϊκής πολιτικής, τις ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για την οικονομική στήριξή μας που κι αυτές περιορίζονται σε ψίχουλα υπό προϋποθέσεις! Είμαστε αντιμέτωποι και οι ίδιοι με μια ασφυκτική κατάσταση από την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας στις δικαστικές υπηρεσίες και την κατακόρυφη πτώση του εισοδήματός μας.Την ίδια ώρα, οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες απολαμβάνουν τα μεγάλα πακέτα των επιστρεπτέων προκαταβολών και επιτίθενται στα δικαιώματα των μισθωτών συναδέλφων με απολύσεις, περικοπές, υποχρεωτική τηλεργασία ή άδειες άνευ αποδοχών.

Το συμφέρον μας είναι μαζί με τους εργαζόμενους! Μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα στον δρόμο του αγώνα!

Δηλώνουμε αποφασισμένοι για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, που βρίσκεται στο στόχαστρο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του διαχρονικά, όπως και της αστικής δικαιοσύνης. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε προσπάθεια περιορισμού του.

Θα είμαστε στα έδρανα μαζί με τα συνδικάτα και τους απεργούς εργάτες, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας και την επιστημονική μας γνώση σ’ αυτούς. Αφήνουμε τα απέναντι έδρανα στα κάθε είδους τσιράκια της εργοδοσίας.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού για την ημέρα πανελλαδικής δράσης, που προετοιμάζουν επιτροπές αγώνα και σωματεία από τον χώρο των επιστημόνων στις 30 Μαρτίου.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s