Κάλεσμα Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΔΣ Πειραιά)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Λίγες ώρες πριν την κάλπη για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά,

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο που νοιώθει ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, που καταλαβαίνει ότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας, που αγωνιά για την επαγγελματική του επιβίωση και το μέλλον της οικογένειάς του, να στείλει με την ψήφο του μήνυμα διαμαρτυρίας, αντίστασης και αγωνιστικής διάθεσης που θα ταράξει τα λιμνάζοντα, βαλτώδη νερά του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά.

Καλούμε τους νέους συναδέλφους, τις νέες γυναίκες δικηγόρους που μπαίνουν στο επάγγελμα κάτω από τις χειρότερες προϋποθέσεις που υπήρξαν μέχρι τώρα, που βλέπουν τις πόρτες της επαγγελματικής τους προοπτικής κλειστές, να κάνουν την ψήφο τους βέλος που θα στοχεύσει στην «καρδιά» των προβλημάτων.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που αγανακτούν, ακούγοντας ή βλέποντας στα δελτία ειδήσεων : «απεργούν οι δικηγόροι όλης της χώρας, εκτός από τους δικηγορικούς συλλόγους Αθήνας και Πειραιά» να καταδικάσουν απερίφραστα τις απεργοσπαστικές τακτικές που υπηρέτησαν η παράταξη της πλειοψηφίας αλλά και παρατάξεις της μειοψηφίας του Δ.Σ., οι οποίες τώρα κάτω από διάφορες μορφές και σχήματα ζητούν και πάλι την ψήφο μας. Δεν είμαστε υπέρ της απεργίας για την απεργία, δεν κάνουμε «επαναστατική γυμναστική» όπως φαιδρά μας προσάπτουν ορισμένοι, αλλά είμαστε σφοδροί πολέμιοι της ραγιάδικης στάσης «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».

Καλούμε όσους κατανοούν ότι η αντιλαϊκή καταιγίδα κυβέρνησης και τρόικας δεν θα μπορούσε να αφήσει απέξω την πλειοψηφία των δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Δεν υπάρχουν περιούσιοι κλάδοι, πολύ περισσότερο που οι δικηγόροι δεν είμαστε τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοβιομήχανοι για να τύχουμε προνομιακής αντιμετώπισης από ένα κράτος ή/και διακρατικούς οργανισμούς ταγμένους να υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Η επόμενη τριετία θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Μέσα σε αυτήν θα εκδηλωθούν σε όλη τους την έκταση οι τραγικές επιπτώσεις από την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, το άνοιγμα των δικηγορικών υπηρεσιών στις μεγάλες εταιρείες και το κεφάλαιο.

Το νέο Δ.Σ. θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει :

● τη νέα ληστρική φοροεπιδρομή και τα πρωτοφανή αστυνομικά – κατασταλτικά μέτρα, στο όνομα της «καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, που θα πλήξουν τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, συμπεριλαμβανομένων και των δικηγόρων.

● νέες επιθέσεις στην κοινωνική ασφάλιση, τον κλάδο υγείας και τις συντάξεις, στο περιβάλλον που διαμορφώνει η συζητούμενη στην ΕΕ καθιέρωση ως κατώτερου ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης τα 67 χρόνια.

● τη δραματική συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης – ως αποτέλεσμα της οικονομικής δυσπραγίας του λαού μας σε συνδυασμό με τις προκλητικές αυξήσεις των δικαστικών εξόδων και παραβόλων – και τη συγκέντρωσή της στα μεγαλογραφεία και τις εταιρείες.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι :

Η παρουσία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων στο νέο Δ.Σ. είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία

Χωρίς καμία έπαρση και αυταρέσκεια, καλούμε τον κάθε συνάδελφο – ειδικά τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων – να προβληματισθούν για το αν έβλαψε ή ωφέλησε τα συμφέροντά τους η απουσία μας την προηγούμενη τριετία από το Δ.Σ.

Οσο πιο ισχυρή αναδειχθεί η παράταξή μας στο νέο ΔΣ, τόσο πιο δυνατή θα ακούγεται η φωνή και η αγωνία της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων, τόσο πιο κοντά θα βρίσκεται το νέο ΔΣ στα μικρά και μεγάλα προβλήματα, θα αδυνατίζει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των στημένων διαλόγων πίσω από τις πλάτες μας, θα καταξιώνεται ο κοινωνικός ρόλος των δικηγόρων μέσα από την επιστημονική και φυσική συμμετοχή μας στους μεγάλους κοινωνικούς, λαϊκούς αγώνες, στους αγώνες για μια Δικαιοσύνη που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και δεν θα εξοντώνει την πλειοψηφία των δικηγόρων και των διαδίκων.

Καλούμε τους συναδέλφους που, απογοητευμένοι από τη γενικότερη κατάσταση και από τη συνδικαλιστική πρακτική στο χώρο μας σκέφτονται να απέχουν, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων.

Aπευθύνουμε στους συναδέλφους μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης, παρόλη τη ζοφερή για το λαό μας και το χώρο μας κατάσταση. Η αισιοδοξία μας στηρίζεται στη δύναμη που δίνει ο συλλογικός και ανιδιοτελής αγώνας, στην αποδεδειγμένη ιστορικά εμπιστοσύνη μας στην αστείρευτη δύναμη των λαών να κινούν την ιστορία προς τα μπρος.

Υπονομεύουμε στην πράξη το απαράδεκτο, προεδροκεντρικό και παραγοντίστικο σύστημα ανάδειξης των ΔΣ των δικηγορικών συλλόγων, με τα χωριστά ψηφοδέλτια για πρόεδρο και συμβούλους. Γι’ αυτό ψηφίζουμε και στις δύο κάλπες την ίδια παράταξη.

Νίκο Λιαπάκη για πρόεδρο

Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων για συμβούλους

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s