Η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» για τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών και των ρατσιστικών επιθέσεων κατά μεταναστών

» Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της 11ηςΜάη που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτών, ένας εκ των οποίων χαροπαλεύει. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου που στοχοποιούν τον εχθρό – λαό, που υιοθετούν και εφαρμόζουν την με κάθε τρόπο καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ρημάζει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Καταδικάζουμε επίσης τις συνεχιζόμενες δολοφονικές και ρατσιστικές επιθέσεις της «Χρυσής Αυγής» και άλλων φασιστοειδών εναντίον αθώων μεταναστών, με αφορμή την τραγική δολοφονία Ελληνα εργαζόμενου στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της 10ηςΜάη, όπως και τη στοχοποίηση των μεταναστών αδιακρίτως από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Ζητάμε να διερευνηθεί η πιθανότατη εμπλοκή μελών ρατσιστικών συμμοριών στη δολοφονία του νεαρού Μπαγκλαντέζου μετανάστη στα Κάτω Πατήσια, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να απομονώσουν τις ρατσιστικές συμμορίες, να μην εγκλωβιστούν σε ρατσιστικές και αντιμεταναστευτικές αντιλήψεις, σε επικίνδυνες και ύποπτες Σειρήνες που καλούν σε πρακτικές αυτοδικίας. Τους καλούμε να στοχοποιήσουν εκείνους που πραγματικά ευθύνονται για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο και σε συνοικίες της Αθήνας. Η αύξηση της εγκληματικότητας είναι βαθιά πολιτικό ζήτημα που σχετίζεται με το σύνολο της αντιλαϊκής επέλασης του κεφαλαίου στην Ελλάδα και διεθνώς, με την απαξίωση της τιμής της εργατικής δύναμης, της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Η εγκληματικότητα και όλα τα σχετικά νοσηρά κοινωνικά φαινόμενα θα αυξάνονται όσο το καπιταλιστικό σύστημα θα βυθίζεται μέσα στην κρίση του. Δεν αντιμετωπίζεται με αύξηση της κρατικής καταστολής, όπως έχει περίτρανα αποδειχθεί από την αναποτελεσματικότητα των ποικιλώνυμων ειδικών αστυνομικών σωμάτων, αφού βασικός στόχος και προσανατολισμός των δυνάμεων καταστολής είναι η καθυπόταξη του λαϊκού κινήματος, όπως τραγικά απέδειξε για άλλη μια φορά η δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση.

Η ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας, η συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα, ο ανυποχώρητος κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών για τα δικαιώματά τους, αψηφώντας την κρατική βία και καταστολή, για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, η πάλη για την κατάκτηση ενός άλλου, φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης και μιας άλλης, ριζικά διαφορετικής λαϊκής εξουσίας είναι σήμερα μονόδρομος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την αντιμετώπιση – εκτός των άλλων – τόσο των φαινομένων αύξησης της εγκληματικότητας όσο και του προσανατολισμού της Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας».

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s