Μαζικά, μαχητικά, οργανωμένα – Να τους σταματήσουμε! Όχι στις προτάσεις – ξεπούλημα του αγώνα των ηγεσιών των δικηγορικών και άλλων επιστημονικών συλλόγων

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες δικηγόρους, όπως και τους άλλους επιστήμονες, που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης 14/1/2016, που διαδήλωσαν με το μπλοκ των Επιτροπών Αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, με τα συνθήματα:
– Να αποσυρθεί το αντι-ασφαλιστικό σχέδιο-λαιμητόμος!
– Δημόσια και καθολική ασφάλιση, δουλειά για όλους, δωρεάν υγεία για όλο το λαό!
– Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο!

Με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή μας, στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε τη σφαγή των δικαιωμάτων, δεν υποτασσόμαστε στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία. Οτι ο δρόμος για την οργάνωση της πάλης βρίσκεται στη συμπόρευση με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, στη στόχευση του πραγματικού αντιπάλου που είναι το κεφάλαιο, η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις τους, σε αντιπαράθεση με τον εκφυλισμό, το συντεχνιασμό και τις διαχειριστικές αυταπάτες που σκορπούν οι ηγεσίες της Ολομέλειας και των μεγάλων δικηγορικών συλλόγων.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και αποκαλύφθηκε ο βρώμικος ρόλος που έπαιξε στις πλάτες της πλειοψηφίας των δικηγόρων η ηγεσία της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων: Μία μόλις μέρα μετά το συλλαλητήριο, συμφώνησαν, μαζί με τους άλλους επιστημονικούς φορείς και επιμελητήρια σε σχέδιο προτάσεων προς την κυβέρνηση, με τις οποίες δέχονται ως βάση για συζήτηση το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό έκτρωμα και προτείνουν επιμέρους αλλαγές. Συμφωνούν με τη σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα και της σύνταξης με τις εισφορές, προτείνοντας μάλιστα αυτές να κινούνται στον «ευρωπαϊκό μέσο όρο». Δηλαδή αποδέχονται τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελεί τον πυρήνα του κυβερνητικού σχεδίου για τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, για τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση και για συντάξεις στο ύψος επιδόματος πτωχοκομείου. Ο Κατρούγκαλος και η κυβέρνηση μπορούν να πανηγυρίζουν για το συγκεκριμένο σχέδιο διαλόγου, το οποίο οι επιστημονικοί φορείς ετοίμαζαν κάτω από το τραπέζι, εν κρυπτώ, χωρίς να έχει κανείς ενημερωθεί, ούτε καν τα διοικητικά συμβούλια των δικηγορικών συλλόγων!
Η ηγεσία της Ολομέλειας έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, την αποστροφή της στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δικηγόρων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, την περιφρόνησή της απέναντι στο μαχητικό συλλαλητήριο που δεν είχε αίτημα το φτιασίδωμα του εκτρώματος αλλά την απόσυρσή του! Είπαν ψέματα, περιφρονούν κάθε συλλογική διαδικασία, ξεπουλούν τα συμφέροντα χιλιάδων δικηγόρων και άλλων επιστημόνων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση!
Δε περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από αυτούς που ορκίζονται στο όνομα της Ε.Ε. των μονοπωλίων και των «αρχών» της, που συμμετέχουν μαζί με το ΣΕΒ στις πρωτοβουλίες για την προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο της Δικαιοσύνης (π.χ. οι λεγόμενοι θεσμοί διαμεσολάβησης – ΟΠΕΜΕΔ), που μετατρέπουν τους επιστημονικούς συλλόγους σε πλασιέ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Επιβεβαιώνεται ότι αυτοί οι φορείς, που συνυπογράφουν την πρόταση με την προμετωπίδα των ενιαίων επιστημονικών οργανώσεων, στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δικηγόρων και των άλλων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων. Γίνονται «λαγοί» στην προώθηση της αντιλαïκής πολιτικής και των κατευθύνσεων για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
Με τη στάση τους δίνουν άλλοθι στη συκοφαντία της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, που ισχυρίζονται ότι στο αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα αντιδρούν δήθεν μόνο οι «βολεμένοι», που μιλάνε ειρωνικά για «επανάσταση της γραβάτας», αγνοώντας προκλητικά τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων και των άλλων επιστημόνων, που πλήττονται βάναυσα και συντρίβονται όχι μόνο από το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και από τη φοροληστεία, από το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τώρα, οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με μικρά και μεσαία εισοδήματα, πρέπει να βγούμε μπροστά! Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Να επιβάλουμε το δικό μας περιεχόμενο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες μας. Να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση του αγώνα, μέσα από γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, συλλογικές διαδικασίες, παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες. Να συντονίσουμε τη δράση μας με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές δυνάμεις των υπόλοιπων επιστημόνων και φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου. Να συμπορευτούμε με την εργατική τάξη στο δρόμο της ανατροπής, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Διεκδικούμε:

Άμεση απόσυρση του αντι-ασφαλιστικού σχέδιου Κατρούγκαλου.
– Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική. Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
– Συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, με σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
Ασφαλιστικές εισφορές μόνο για τη σύνταξη που θα καταβάλλονται κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον αυτοαπασχολούμενο, χωρίς κλιμακώσεις και αυξήσεις, με σοβαρή ελάφρυνση των νέων. Μείωση των εισφορών, ιδιαίτερα αυτών που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, χωρίς μείωση συντάξεων και παροχών.
– Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.
Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.
– Καταβολή από το κράτος αυτών που οφείλει εδώ και χρόνια στα Ταμεία από τη συμμετοχή του στην Κοινωνική Ασφάλιση. Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση των απωλειών τους από την κλοπή, το τζογάρισμα και το «κούρεμα» των αποθεματικών τους.
– Καμία κατάσχεση για οφειλές των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων στα Ταμεία. Κατάργηση του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών).
– Επίδομα ανεργίας στους άνεργους δικηγόρους, που θα καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, και όχι σύμφωνα με τις διατάξεις κοροϊδία του ν.3986/2011.
– Αφορολόγητο 20.000 ευρώ ατομικό, 40.000 οικογενειακό και 5.000 επιπλέον για κάθε παιδί. Κατάργηση των εξοντωτικών τεκμηρίων διαβίωσης, φορολόγηση αποκλειστικά με βάση τα έσοδα-έξοδα των βιβλίων και στοιχείων. Καμία αύξηση ΦΠΑ, κατάργησή του για είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες και του «τέλους επιτηδεύματος».

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας

Συνεχίζουμε μαχητικά την αποχή μας με τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Απαιτούμε την άμεση σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων, ώστε να αποφασίσουμε οι ίδιοι για το περιεχόμενο, την οργάνωση και τις μορφές του αγώνα μας.
Δίνουμε μαχητικό παρών στη νέα πορεία της ερχόμενης Πέμπτης 21/1/2016, με τις Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων. Προσυγκέντρωση, 11 π.μ. Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου.
Συμμετέχουμε μαζικά, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα και το ριζοσπαστικό κίνημα των άλλων αυτοαπασχολούμενων, στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το επόμενο Σάββατο 23 Γενάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και τη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s