Συνεχίζουμε ανυποχώρητα και κλιμακώνουμε την πάλη μας!

Τα Σωματεία και οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, χαιρετίζουν τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στις τελευταίες μαχητικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, όπως και σε άλλες πόλεις, για την προστασία της υγείας και του εισοδήματός μας. Με τη συμμετοχή τους, έδωσαν ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αδιαλλαξία και την πολιτική ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων που καταστρέφει τις ζωές μας. Έστειλαν ελπιδοφόρο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα μας.

Η προχθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, για τη διεύρυνση των δικαιούχων υπαγωγής στο εφάπαξ επίδομα πτωχοκομείου των 400 ευρώ του ΟΑΕΔ, το οποίο προέρχεται αποκλειστικά από δικά μας χρήματα, μόνον ως εμπαιγμός σε “δόσεις”, μπορεί να χαρακτηριστεί. Το ύψος του, που παραμένει το ίδιο, δεν αποτελεί παρά σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών μας. Ακόμη και με τη νέα διεύρυνση, αποκλείεται σημαντικός αριθμός συναδέλφων που το έχουν πραγματική ανάγκη, αφού τίθεται ως απαραίτητος όρος η μείωση ακόμη και ενός ήδη πενιχρού εισοδήματος. Συνένοχες στον εμπαιγμό μας είναι οι ηγεσίες του ΤΕΕ, της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, που από την αρχή το ανέδειξαν και το διαχειρίζονται μέχρι σήμερα σε μοναδικό ουσιαστικά αίτημα διεκδίκησης.

Απαιτούμε άμεσα και πραγματικά μέτρα στήριξης της υγείας και του εισοδήματός μας!

Διεκδικούμε συγκεκριμένα:

-Χορήγηση έκτακτου επιδόματος 800 ευρώ, καθώς και σταθερού επιδόματος ανεργίας για τους μισθωτούς με ΔΠΥ και αυτοαπασχολούμενους.

-Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ (στην περίπτωση των μισθωτών απ’ την καταβολή των εισφορών του εργαζόμενου) για όλο το 2021, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

-Αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2020. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2020, 3021, με προοπτική την οριστική κατάργησή τους.

-Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων στις τράπεζες για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για το 2020 και 2021. Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου του χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τα λαϊκά νοικοκυριά.

-Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημοσίων νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, όπως στα εργοτάξια, τα δικαστήρια, τις τεχνικές και δικηγορικές εταιρείες, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

-Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

-Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να κηρυχθούν άκυρες οι απολύσεις και κάθε βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις, τα ωράρια, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, όπως η μονιμοποίηση υποχρεωτικής τηλεργασίας, η εκ περιτροπής εργασία κ.ά. Άρση της ομηρίας χιλιάδων συνταξιούχων, που έχουν καταθέσει και λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη πτωχοκομείου, καθώς και εκείνων που πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια συνταξιοδότησης. Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα και κλιμακώνουμε την πάλη μας, με επόμενο μεγάλο σταθμό τον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς!

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε